◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

După luni de suspans… Channel 4 rămâne postul Guvernului britanic

Guvernul britanic a anunţat că renunţă la proiectul său de a privatiza postul de televiziune Channel 4, care are un rol important în creaţia audiovizuală din Regatul Unit. Channel 4 este deţinut de Guvern de la lansarea sa, din 1982, însă obţine finanţarea din publicitate, fără să beneficieze de o redevenţă anuală, aşa cum este cazul grupului BBC. Postul Channel 4 trebuie să îşi reinvestească profiturile în creaţie, iar soarta sa, aflată în discuţie de mai multe luni, era urmărită cu mare interes în cercurile culturale britanice. „Channel 4 reprezintă o reuşită britanică şi un stâlp al industriilor noastre creative aflate în plin avânt. După ce am examinat analiza de rentabilitate şi ne-am consultat cu sectoarele vizate, am decis că postul Channel 4 nu trebuie să fie vândut”, a declarat ministrul britanic al Culturii, Michelle Donelan.

Potrivit BBC, renunţarea la proiectul privatizării postului britanic a fost întâmpinată cu un sentiment de uşurare de Alex Mahon, director general la Channel 4, care s-a declarat bucuroasă pentru „această decizie care ne permite fim în continuare o putere în lumea digital”.

Planul de vânzare a postului includea suma de 1,5 milarde de lire sterline și a fost întâmpinat cu o puternică opoziție, nu doar din partea propriilor conducători, ci și în interiorul industriei de televiziune. În același timp, se prevede un program de reforme care implică crearea unui număr semnificativ de joburi noi în afara Londrei.

Printre marile succese lansate de Channel 4 se află producţii precum „The Great British Bake Off”, o emisiune gastronomică de mare succes în timpul lockdownurilor anti-COVID-19, alături de serialele „It’s a Sin” şi „Derry Girls”, apreciate atât de criticii de specialitate, cât şi de public. (redația UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *