default-logo

ONU cere eliberarea activistelor afgane reținute sau răpite

Biroul ONU pentru drepturile omului a cerut eliberarea a patru femei activiste și a rudelor lor din Afganistan care au fost reținute sau răpite luna trecută, după protestele față de limitarea drepturilor femeilor de când talibanii au preluat controlul țării.

Instituția afirmă că nu există știri despre locul în care se află cele patru femei, despre care spune că ar fi participat la un protest și a adăugat că presează autoritățile pentru informații despre aceste cazuri. „Solicităm eliberarea lor imediată. Suntem foarte îngrijorați pentru siguranța femeilor dispărute și a membrilor familiei acestora”, a declarat Liz Throssell, purtătorul de cuvânt al Biroului ONU în fața jurnaliştilor din Geneva.

Parwana Ibrahim Khil și Tamana Paryani au fost răpite împreună cu rudele lor pe 19 ianuarie, în timp ce Mursal Ayar și Zahra Mohammadi au fost sechestrate recent și nu există informații despre locul în care sunt ținute.

Solicitat să răspundă, purtătorul de cuvânt al administrației talibane, Bilal Karimi, a spus: „Investigăm și încercăm să găsim informații”.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*