default-logo

Președintele Juriului de Onoare dezavuează ședința așa-zisului Juriu de Onoare

George Coandă, Președintele Juriului de Onoare, Disciplină și Arbitraj al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, este profund indignat de modul incalificabil în care s-a desfășurat așa-zisa ședință a așa-zisului Juriu. Aflat la tratament într-o zonă în care îi este imposibil să comunice direct, altfel decât prin telefon, m-a autorizat să public, din partea domniei sale, următoarea declarație:

„Dezavuez public și resping acest document (procesul verbal al așa-zisei ședințe), care nu are niciun temei legal sau statutar. Cum să convoci o ședință a Juriului de Onoare, Disciplină și Arbitraj, despre care președintele juriului nu știe nimic? În al doilea rând n-a fost cvorum, Dan Lupescu nefiind acolo. În al treilea rând, obiectivele pentru care el l-a mandatat pe Octavian Cepraga nu coincid cu cele din procesul verbal. În afară de asta, erijîndu-se în Juriu, cei doi au acuzat un om fără să-i acorde prezumția de nevinovăție. Adică au hotărât unilateral că e vinovat, fără să-i dea dreptul elementar la apărare. Așa ceva nu s-a mai practicat în România din anii ‘50”.

Nu înțeleg rațiunea acestei înverșunări, când singura cale legală și statutară este, în acest moment, Adunarea Generală Extraordinară care, de altfel, a fost convocată. Mă delimitez public de această acțiune de rea credință, profund suspectă și îngrijorătoare pentru soarta Uniunii”.

A consemnat

Miron Manega,

membru al Juriului de Onoare, Disciplină și Arbitraj

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.