◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Scrisori de la prieteni și colaboratori , la 25 de ani de aniversare a grupului de la Observatorul

Observatorul a fost si este motorul culturii si spiritualității românești in Canada de la înființare si până azi.
Pilon si ancora a romanismului peste ocean.
Asta datorita spiritului jertfelnic, curajos deci, consecventei si principialității directorului publicației, Dl. Dumitru Puiu Popescu.
Felicitari dle Director!
La multi ani, Observatorul!!
Theodor Damian si echipa revistei sora Lumina Lina, New York

FELICITÃRI pentru sfertul de veac de existențã a grupului de la Observatorului, cu nețãrmuritã admirație pentru munca depusã și omagiu deplin pentru dăruirea Domniilor Voastre întru dăinuirea limbii române, culturii și spiritualității românești în lume.
Ioan Gâf-Deac / București


LA MULȚI ANI „OBSERVATORULUI“ DE TORONTO, CU OCAZIA ÎMPLINIRII PRIMULUI SFERT DE VEAC DE EXISTENȚÃ ÎNTRU TOT MAI ÎNALTE PRIVELIȘTI ÎN SPAȚIUL SPIRITUAL AL PELASGIMII > VALAHIMII…!
Ion Pachia-Tatomirescu, Dac-Pandur, tot de la Piramida Extraplatã de Tibissiara > Timișoara-Dacia..

O lăudabilă intreprindere, un efort mare a celui care si-a luat angajamentul de al publica si anima. Felicitări, draga Domnule Popescu! Recunoștința mea si a celor care citesc partea frumoasa a știrilor asa cum știți sa o redați de 25 de ani.
Marcel Alin Mosoiu / Toronto

Va dorim mult succes in continuare si va mulțumim pt tot ce faceți pentru romanii din Canada! Este o inițiativă minunata sa acordați premii la copii. AM putea sa contribuim si noi cu o tabără gratuită de medicină pt un tânăr care vrea sa meargă la medicina sa fie un concurs sa scrie 500 de cuvinte despre ce fel de doctor vreau sa devina…AM postat linkul pe social media noastră despre aniversarea de 25 de ani, mulțumim.
Dr. Rosalind Silverman / Toronro

Felicitări ! Așteptam cu interes forma tipărită , cercetam mereu site-ul pentru noutăți si evenimente. Multa munca, pasiune si profesionalism. Multa sănătate tuturor !
Mulțumim ca existați!
Dan John Pana / Mississauga

Mã simt onorat ca în numele meu personal, al familiei mele, precum al unui numãr însemnat de cititori de la biserica Sfântul Gheorghe, sã vã transmitem, cele mai deosebite urãri de bine, sãnãtate și MULȚI ANI FERICIȚI, alãturi de cei dragi și al marelui d-voastrã proiect de menținere a spiritualitãții Românești la cele mai înalte standarde.
Fie ca Dumnezeu sã binecuvânteze, titanica d-voastrã muncã!!!
LA MULȚI ANI!!!!!!
Achim Bucutea / Toronro


O publicație excelenta si merituoasă.
Succes!
Alexandru Nemoianu/ Michigan

Impresionant, felicitãri pt. cultivarea si promovarea culturii românești în superba tara de adopție! Cu cele mai bune gânduri din Craiova! Dumitru Otovesci

Am putea chiar s-o numim “Golden Age” aceasta perioada din “viata” revistei. Cred ca revistei si colaboratorilor lor li se potriveste ce spune Henry Ford, fondatorul companiei americane Ford Motor: “A fi impreuna este un inceput, a ramane impreuna este un progres, a lucra impreuna este un succes” Ma bucur ca din cei 25 de ani, sunt si eu parte, pe timpul a 13 ani. Felicitari si sa putem adauga frumoasei reviste cat mai multi ani de existenta.
Am sa inchei mesajul in cheie romaneasca, citandu-l de data aceasta pe Nicolae Manolesu”: “Am devenit constient de mine scriind”- “Viata si carti” Am sa ma folosesc de cugetarea marelui nostru critic, marturisind ca si revista “Observatorul” a devenit constienta de sine, prin scrisul romanesc, conservat cu sfintenie pe un taram , care desi ne-romanesc, fertil totusi pentru orice intentie a unei comunitati, dornica sa se exprime in limba nativa.
Numai bine, Adriana Gheorghiu / Brampton

Este minunat ce ați realizat! La mulți ani rodnici „Obsrvatorului” românesc din Toronto/ Canada! Sã fiți sãnãtoși și puternici! Succes! Nicole Marinescu Mozaicul” craiovean „

Sincere FELICITÃRI pentru ROMÂNISMUL pe care-l purtați în suflet!
Domnul fie cu dvs. și toți românii de pretutindeni!
Prețuire,
Vasilica Grigoraș


Va multumim pentru si apreciem ca Sarbatoarea limbii noastre romane este si trebuie sa ramina un punct central in toate actiunile prin care pretuim identitatea noastra. M.Nicolae

Mulți ani trãiascã, mulți ani trãiascã, la mulți ani! Sãnãtoși și voioși pe mai departe!
Un sfert de secol de surprize minunate și de evenimente frumoase. Gânduri cu har, mai ales pe prinma paginã a ziarului, în editorialele PP-ului drag. Meritã colecționate!
Numai bine, cu drag și mulțumiri, din Spania
Dirk și Gabriela Sonnenberg

Felicitãri, toate bune editorului si celor care ii sunt aproape in acest demers cu care nu se pot bucura multi in aceast lume a presei dominta de interese politice, bani si ipocrizie.!
Trãiascã Limba românã!
Lucian Baba

FELICITÃRI, DRAGI PRIETENI, PENTRU TOT CEEA CE FACEÞI ÎNTRU CULTIVAREA ªI PÃSTRAREA LIMBII ROMÂNE ªI A OBICEIURILOR STRÃMOªEªTI! FIÞI BINECUVÂNTAÞI! DOMNIÞA NEAGA


Draga dle Puiu Popescu, dvs. si revista dvs., cenaclul„Nicapetre” , faceti o munca enorma pentru mentinerea dorului si drgagostei fata de Tara natala! Daca mie, aici, in inima Tarii, si imi dau lacrimile ascultandu-va, imi inchipui ce se intampla in inimile consangenilor mei din Toronto si din Canada, si din lume, in genere. Sa va binecuvanteze bunul Dumnezeu si, odata cu loialitatea fata de tara adoptiva, sa va pastreze dragostea si dorul nestins fata de Tara in care ati vazut lumina zilei si ale carei frumuseti inestimabile le-ati admirat si le purtati in suflet pana la Marea Plecare.
Va imbratisez cu drag, indorurat si eu in toate fibrele corpului meu de dulcea mea Basarabie.
Imi pare bine ca v-am cunoscut si ca existati si simtiti ca romani,
Nicolae Matcas.

Felicitãri! E o vârstã, un sfert de veac cum ar remarca Alexandra mea, care spre exemplu când am împlinit cincizeci de ani, m-a felicitat cã am împlinit o jumãtate de secol…
Parcã a fost ieri când în pragul noului mileniul, ajunsã pe plaiuri canadiene, am vãzut și citit pentru prima datã ziarul în sala de așteptare a dentistului nostru, domnul Nuțã și secretara lui amabilã m-a lãsat sã iau un ziar acasã. Apoi a fost tot ea care mi-a fãcut primul compliment dupã ce am început sã colaborez și eu. Simt încã emoția cu care v-am trimis primul mesaj, apoi primul articol. Se pare cã pentru mine Mircea Eliade cu care am început a fost de bun augur. Îmi amintesc cu aceeași bucurie prima întâlnire, însoritã la atelierul mult regretatului Nicãpetre, cãldurã, generozitate, profund spirit românesc. Ziarul a fost o binecuvântatã prezențã în viața mea chiar și atunci sau poate mai ales atunci când din varii motive nu am mai fost în stare sã scriu. Mã însoțește , așa cum sper cã face cu cât mai mulți din comunitatea româneascã. Vã mulțumim pentru dedicație, perseverențã și personal pentru continuul suport și statornica prietenie.
Cu senine gânduri, Lãcrãmioara Oprea

La mulți ani Observatorului și oamenilor minunați care l-au nãscut, precum și celor de acum care trudesc pentru ca el sã dãinuiascã si sã fericeasca alți oameni!
Cu respect și considerație, Luci TRUȘCÃ

Felicitãri pentru cele fãcute,cu trudã și iubire,pentru cultura și istoria românilor.Ioan Opriș

Sincere felicitari pentru toata ostenala si pentru admirabilele realizari in promovarea culturii, a traditiilor si a limbii romane in diaspora. Mult succes pe mai departe si toate cele bune pentru Dvs. si colaboratorii revistei.
Cu toata stima, Marin Mihalache / Chicago

Vã mulțumim mult pentru evenimentele culturale ale Observatorului. Ele fac laudã românilor din Diapora și cinstire României și a tot ce este romãnesc,
Cu stimã,
Melania Rusu Caragioiu / Montreal

Continuarea pe observatorul.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *