default-logo

Legendele Menehune, oamenii mici cu capul mare din Hawaii

Legendele Menehune descriu o civilizație de oameni mici, cu capul extrem de mare, care au trăit în Hawaii. În întreaga lume, există povești despre civilizații de uriași, dar legendele despre pitici nu sunt atât de diversificate și numeroase. Cu toate aceste, în trecutul îndepărtat, au existat pe Terra civilizații misterioase de pitici. Una dintre acestea este cea a oamenilor Menehune.

În mitologia hawaiană, despre Menehune se spune că este o rasă străveche de oameni cu statură mică, care trăiau în Hawaii înainte ca coloniștii să ajungă din Polinezia. Mulți savanți atribuie Menehune structuri antice găsite pe Insulele Hawaii. 

Cu toate acestea, alții au susținut că legendele Menehune sunt o mitologie de contact post-europeană și că nu a existat o astfel de rasă.

 

Legendele Menehune, oamenii misterioși


În tradiția hawaiană există numeroase povești despre o civilizație de oameni mici. Acești pigmei au trăit într-o vreme îndepărtată în pădurile dese din Hawaii. În ziua de astăzi, localnicii indică numeroase structuri bizare, care atestă existența acestei civilizații misterioase.

Legendele Menehune sunt cât se poate de adevărate, pentru că mărturie sunt construcțiile pe care pigmeii le-au lăsat moștenire posterității.

Nu se știe de unde au venit acești oameni mici, cu capul mare, dar ei și-au lăsat amprenta în Hawaii construind numeroase structuri atipice. Nu este vorba despre piramide sau temple, ci despre ziduri, iazuri și numeroase statui, care se pare că îi înfățișează pe oamenii Menehune.

Iazul construit într-o noapte


Legendele Menehune spun că într-o noapte cu Lună plină, un iaz de pe insula Kauai a apărut. Bineînțeles că nu a apărut din senin, ci a fost construit de acești oameni misterioși. Mai mult de atât, iazul în cauză a fost împrejmuit cu un zid de circa 5 metri înălțime. Ce rol juca acest zid? Este imposibil de răspuns. Probabil că pigmeii se temeau ca ceva să nu fugă din lacul lor construit într-un timp record.

Legenda spune că Menehune a creat zidul din pietre de lavă. Au tăiat aceste pietre sub formă cubică și le-au cărat de la un vulcan aflat de câțiva kilometri distanță. Apoi au fost așezate una peste cealaltă și astfel a luat naștere zidul misterios. Nu putem să nu ne întrebăm motivul pentru care acest zid a fost ridicat, dar răspunsul rămâne un mister.

De asemenea, există și un canal de irigație, care este atribuit acestei civilizații. Acest canal de irigație are 200 de metri și a fost construit din 200 de blocuri de piatră.

Continuarea pe efemeride.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.