◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

IN MEMORIAM PROF. UNIV. DR. IOAN BOJAN

Consiliul Director al Asociației Românilor Refugiați, Deportați, Evacuați, Expulzați și Strămutați pe Motive Etnice din Ardealul de Nord 1940-1945 (A.R.D.E.A.N.-2001) Timișoara cu adâncă durere în suflet își ia rămas bun la trecerea în eternitate a prof. univ. dr. Ioan Bojan, prim-vicepreședinte al Federației Naționale a Românilor Persecutați Etnic din Ardealul de Nord „Pro-Memoria 1940-1945”, cu sediul în Cluj-Napoca, o uriașă personalitate a Istoriei și Sociologiei Refugiului Românesc 1940-1945.
Membrii asociației noastre l-au iubit și stimat încă de la prima participare la Simpozionul Internațional „Ardealul, Pământ Românesc”, ediția a II-a, din 24 octombrie 2009, când a fost ales în prezidiu, a fost moderator și, ca singur autor, a prezentat lucrarea „Preliminariile Dictatului de la Viena din 30 august 1940”, lucrare foarte mult apreciată de participanți. A fost prezent la toate următoarele simpozioane până la sistarea acestora în anul 2016 ca referent, moderator și membru al prezidiului.
A fost un Simbol, un Om de Aur și un Prieten de o viață al Românilor Refugiați, Deportați, Persecutați, Expulzați și Strămutați pe Motive Etnice din Ardealul de Nord 1940-1945, un profesionist desăvârșit, familist convins și OM de aleasă omenie. Un asemenea OM se naște o dată la 100 de ani.
Pentru toate acestea și pentru constanta dragoste cu care a participat la Timișoara, la simpozioane, va rămâne veșnic în sufletele noastre, nu îl vom uita niciodată și i s-a acordat Diploma și Medalia de Aniversară la împlinirea a 20 de ani de la înființarea asociației noastre, 5 noiembrie 2001. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Vine un moment când trebuie să mai întorci o pagină, apoi să închizi cartea și să începi un nou volum. Oricum, oriunde și oricând fii bun de câte ori se poate. Și întotdeauna se poate.
„Trecătorule, pe mormântul de lângă cărare,
Oprește-te, pune o floare și aprinde o lumânare.
Pentru Ioan Bojan care ne-a iubit,
Cu tot sufletul pe rude, pe colegi…”
Amintirea să-i fie binecuvântată din neam în neam!

Consiliul Director
Președinte – ing. Andrei Gorșcovoz

Timișoara, 06 aprilie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *