default-logo

Trec vremile…Ziaristica pe ce mâini merge ?


Din Parcul Vasile Voiculescu, ziariştii filialei „Pamfil Şeicaru”, alături de conducerea UZPR şi şeful administraţiei locale, s-au retras într-o sală cu portanta istorică pentru buzoieni: „Stan Săraru”. Reamintim că Stan Săraru a fost unul dintre cei mai longevivi primari ai Buzăului, a lăsat în urma edificii apreciate şi astăzi, iar actualul primar, după 100 de ani, vrea cu tot dinadinsul să-l detroneze din ierarhia realizărilor în timp.

Discuţiile de la întâlnirea de vineri, dintre ziariştii cu zeci de ani de experienţă, cărora li s-au alăturat şi alţi colegi mai tineri, a fost deschise de jurnalistul Titi Petre care a vorbit de trecutul, prezentul şi destinele de viitor al mesagerilor fără de arginţi, printre altele menţionând că menirea condeierilor este cea de a menţine vie identitatea naţională prin educaţie şi cultura.

 Doru Dinu Glăvan, preşedintele UZPR, a făcut o serie de lămuriri legate de menirea Uniunii, prezentul şi viitorul jurnalisticii româneşti, prin întreaga să activitate, are în vedere dezvoltarea jurnalismului ca activitate de creaţie cu impact specific în viaţa publică internă şi internaţională, creşterea reprezentativităţii comunităţii de presă din România şi din diaspora în relaţiile cu instituţiile publice şi autorităţile statului, precum şi consolidarea credibilităţii profesionale şi autorităţii morale a jurnaliştilor în societate, prin respectarea valorilor deontologice ale jurnalismului şi promovarea răspunderii sociale a acestei profesiuni.

Preşedintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, a înmânat şi patru distincții jurnaliștilor buzoieni. Astfel, jurnaliştii Ionel Stânuţa, Vasile Dinu, Dumitru Ion Dinca şi Titi Petre au primit DISTINCŢIA CREDINŢĂ ŞI LOIALITATE pentru devoţiunea, perseverenţă, străduinţa şi puterea de a sluji actul jurnalistic şi publicistic de-a lungul unei bogate cariere şi PLACHETA 100 împreună scriem istoria clipei.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, alături de felicitările de rigoare, a primit din partea UZPR, PLACHETA 100 împreună scriem istoria clipei și insigna de jurnalist membru UZPR. Nu trebuie uitat faptul că primarul Toma, nu a fost străin de presă, a deţinut în calitate de coproprietar, prin anii 1994 publicaţia „Informatia Buzăului”, apoi a fost mulţi ani proprietarul cotidianului Opinia.

   În discursul sau primarul Constantin Toma a enunțat câteva dintre proiectele puse în aplicare, despre cele aflate în faza de iniţiere, sprijinul acordat culturii şi educaţiei buzoiene, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” fiind unul dintre cele mai apreciate din ţară, iar educaţia, printre altele, beneficiind de un centru pilot realizat după modelul finlandez.

Primarul Constantin Toma a vorbit şi despre „jurnaliştii” plătiţi pentru producţia de fakenews, denigrarea continua şi găsirea, de către UZPR, a unei modalităţi de stoparea fenomenului ce produce disfuncţionalităţi majore în viaţa economică şi socială contemporană.

  Fenomenul prezentat de primarul Toma a fost reiterat şi de Miron Manega, vicepreşedinte UZPR, scriitorul şi publicistul subliniind faptul că cea mai mare organizație profesională a jurnaliştilor din România caută soluții pentru implementarea codurilor deontologice în mass – media românească.

La final, primarul Toma a invitat în cabinetul său pe distinşii oaspeţi de la UZPR cărora le-a înmânat câte un set din lucrarea „Alexandru Marghiloman – Note politice” şi câte un volum din „IAZUL MORILOR-leagănul civilizaţiei buzoiene”.

Titi Petre /  UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*