◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

SIMONA HALEP – KIKI BERTENS 4-6, 4-6 / Simona pierde finala de la Madrid, învinsă de o Kiki Bertens aflată în zi de excepție

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a pierdut finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, învinsă de olandeza Kiki Bertens (27 de ani, 7 WTA), scor 4-6, 4-6. Simona pierde cea de-a doua finală a anului, după cea de la Doha, și ratează șansa de a reveni pe primul loc în clasament. Va urca pe poziția secundă începând de luni.

A patra finală a carierei disputată la Madrid a început entuziasmant pentru fanii Simonei. Halep a continuat parcă jocul etalat în decisivul din semifinala cu Bencic, câștigat cu 6-0. Românca a fost imperturbabilă în primele 6 game-uri ale partidei, perioadă în care a condus cu 3-1, respectiv 4-2.

SIMONA HALEP, PRĂBUȘIRE DE LA 4-2

Betens, față în față cu performanța de a ajunge pe locul 4 în clasamentul WTA în cazul unei victorii, a început timorată și a acceptat preț de 25 de minute dominația Simonei Halep. Olandeza a comis nenumărate erori neforțate, care au facilitat distanțarea inițială a Simonei.

Doar că avantajul de 4-2 nu a fost confirmat de Simona, acesta fiind punctul de cotitură din revenirea olandezei. Bertens a jucat impecabil de la 2-4 și a câștigat 4 game-uri la rând, în care Simona nu a putut decât să privească neputincioasă cum loviturile adversarei sale capătă din ce în ce mai multă profunzime și greutate.

SERVICIUL LUI BERTENS DECIDE MECIUL

Deziluzionată complet de ratarea primului set într-o asemenea manieră, Halep a înceut modest și setul secund, greșind mingi banale și fiind inexactă în puținele momente în care a încercat să fie ofensivă.

Bertens a condus cu 2-0, însă Simona nu a cedat, câștigând următoarele două game-uri într-o manieră entuziasmantă.

Flashback-urile meciurilor în care Simona a reușit reveniri miraculoase începeau să se întrezărească, doar că Bertens n-a fost de acord. Ajutată de un serviciu care a scos-o la suprafață din cele mai dificile momente, olandeza a rămas calmă și a reușit un nou break, pe care și l-a menținut până la finalul partidei, în ciuda eforturilor admirabile depuse de Simona în finalul meciului, când a fost la un pas să facă re-break și să reechilibreze soarta finalei.

4-6, 4-6, înfrângere dureroasă la turneul pe care Simona Halep îl prețuiește atât de mult, iar 2019 rămâne an fără trofeu pentru campioana noastră.

SIMONA HALEP A RATAT PRIMUL LOC, DAR REVINE PE 2!

Începând de luni, Simona Halep va reveni pe locul 2 în clasamentul WTA, jucătoarea noastră ratând însă șansa de a urca până pe primul loc, ipostază în care s-ar fi aflat dacă se impunea în finala cu adversara sa.

În schimb, Kiki Bertens înregistrează o urcare spectaculoasă, de 3 locuri. Începând de luni, aceasta va fi pe locul 4 în ierarhia WTA, urmând să devină prima jucătoare din Olanda care atinge această performanță. Mai mult, Bertens dă și o adevărată lovitură financiară, urmând să încaseze 1,2 milioane de euro, de două ori mai mult decât Halep.

Simona Halep rămâne fără titlu de la Montreal 2018 și ajunge la două finale pierdute în 2019, după cea cedată la Doha în fața belgiencei Elise Mertens.

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *