default-logo

,,VIP SENIORII” ÎN SLUJBA COMUNITĂȚII

Recent a văzut lumina tiparului numărul zece al publicației ,,VIP Seniorii” într-o nouă concepție grafică, parțial color 24 de pagini, cu o abordare de tematici diverse care îi conferă originalitate și expresivitate, o apariție inedită în peisajul jurnalistic în contextul în care presa print e tot mai vulnerabilă.
Publicația apare din 2018 sub egida UZP România și este editată de către Asociația Cultural Umanitară ,,Luceafărul de Vest” Timișoara, președinte Dumitru Buțoi și membru UZPR Timiș. Din cuprins rețin atenția materiale de substanță, relevante, generate de realitatea războinică în care trăim sau supraviețuim dar și unele optimiste, de meditație, reflecție și relaxare. Materialele sunt semnate de ziariști din filialele din țară, profesori universitari, istorici, poeți etc.
O publicație ca o fereastră deschisă tuturor spre dezbatere democratică, educație permanentă și socializare: Un apel la rațiune și la pace – Sorin Stanciu, Universitatea vârstei a treia VIP Seniorii – Dumitru Buțoi, Personalități ale Banatului – Ioan I. Ionescu, Femeile din viața lui Al. Ioan Cuza – Sylvia Hârceagă, Mihai Eminescu, referitor la formarea limbii și a poporului – Ștefan Tat, Meșterul popular Dușan Novicic – Ioan Traia, Manipularea, armă politică – Andrei Breabăn, Bega și Banatul și Ziua Mondială a Apei – Grigore Mâinea, Epidemiile și noua ordine mondială – Aurel C. Muntoiu, Scultptorul Liviu Brezeanu – Elena Trifan, Ziua Protecției Civile în România – Irina Vaștag (ISU Banat), Întâlnirea publiciștilor bănățeni la Timișoara – Valentin Bugariu, Încă se mai trage mâța de coadă în România – Maria Rogobete, Tatami, a doua casă – sensei Daniel Rogobete și Fotbalul în vreme de război – Paul Mâinea.

Grigore MÂINEA / UZPR Timiș

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*