default-logo

CENTRUL CULTURAL UNESCO MIHAI EMINESCU, trece Prutul cu grandioasa Expoziție de pictură „Istorie și Artă”, la Chișinău

Anul acesta se împlinesc 65 de ani de la aderarea României la UNESCO.

  Ca un prim omagiu și recunoștință pentru Patrimoniul nostru național, Centrul Cultural UNESCO Mihai Eminescu a răspuns prezent, ca unul dintre cei mai valoroși co-organizatori ai evenimentelor de rang înalt desfășurate pe parcursul anului, fie la impunătoarea Operă Națională, fie la Patriarhia Română sau la majesticul Teatru Național din București.

Legat de autenticitatea și de rădăcinile acestui centru, un adevărat templu de cultură, putem vorbi, întorcându-ne în timp, la anul 1939, când printr-un decret regal a fost înființat de Fundația Culturală Regală Principele Carol. 

Existența lui, mai ales în această perioadă, este cât se poate de verosimilă și încântătoare, pentru că în incinta lui, grație unei echipe profesioniste condusă de un  manager extraordinar, doamna Nicoleta Paninopol, se desfășoară simpozioane, colocvii, serate cultural-artistice, alte activități multiple, care se adresează tuturor vârstelor, de la copii până la seniori. În plus, cursurile de actorie, pictură, dans, muzică, aerobic, legiferează nevoia impetuoasă de a trăi mai bine și mai frumos, în acest timp zguduit de anumite incertitudini și prejudecăți.

Expoziția de pictură „Istorie și Artă”, ce va fi vernisată în data de joi, 14 octombrie, orele 16,00, în Sala cu Orgă a Centrului Național al Muzicii de Cameră Chișinău, de pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt nr 81, este încă o încă o dovadă  de făurire a binelui și a frumosului, un eveniment organizat de Centrul Cultural UNESCO Mihai Eminescu, din București, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Valoroșii artiști care își vor expune creațiile picturale sunt: Vitalie Butescu/ România, Diana Caisîn/Republica Moldova, Valentin Caisîn/Republica Moldova, Vali Irina Ciobanu/România, Victor Covaliciuc/Republica Moldova, Victor Frimu/ Republica Moldova, Dumitru Macovei/România, Alexandra Maiakovski/ România, Iurie Matei/Republica Moldova, Dmitri Murahovschi/Republica Moldova, Radu Negru/Republica Moldova, Carmen Olteanu/România, Ștefan Pelmuș/România, Mugur Popa/România și Vasile Sitari/Republica Moldova. Curator: Vasile Sitari.

Felicitări și mult succes organizatorilor, iar voi, frați români de pe ambele maluri ale Prutului, sunteți așteptați cu multă iubire pentru a cinsti împreună talentul și istoria neamului nostru românesc!

C.M.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.