◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Noi criterii de acordare a Balonului de Aur

Balonul de Aur, prestigiosul trofeu pentru cel mai bun jucător şi cea mai bună jucătoare acordat de France Football, se va raporta din 2021-2022 la sezonul sportiv, şi nu la anul calendaristic, aceasta fiind una dintre principalele reforme, informează Le Figaro.
Acordat la sfârşitul anului calendaristic de la crearea sa în 1956, trofeul va fi acum aliniat cu sezonul de fotbal, care se desfăşoară din august până în iulie, şi va include un juriu mai mic, o preselecţie şi criterii de atribuire mai clare. „Este ocazia de a da un nou impuls. Înainte, judecam pe două jumătăţi de sezon. Acum va fi mai clar”, a declarat Pascal Ferré, redactor-şef la France Football.
Următoarea ceremonie de premiere va avea loc în septembrie sau octombrie, sub forma unei gale și se va referi la sezonul început cu un an mai devreme, luând în considerare în special Liga Campionilor (finala pe 28 mai) şi Campionatul European feminin (6-31 iulie).
Această reformă vine în condiţiile în care calendarul va fi dat peste cap în sezonul viitor odată cu organizarea Cupei Mondiale-2022 din Qatar, în noiembrie-decembrie, şi nu în timpul verii, competiţie ai cărei cei mai buni jucători vor fi, prin urmare, recompensaţi în cadrul Balonului de Aur 2023.
France Football a făcut alte schimbări notabile, cum ar fi integrarea fostului star Didier Drogba în comisia responsabilă de selectarea nominalizaţilor.
Compus în continuare din jurnalişti, cu un votant pe naţiune, juriul va include acum doar 100 de juraţi pentru Balonul de Aur masculin (faţă de 170 anterior), corespunzând primelor 100 de naţiuni în clasamentul FIFA, şi 50 pentru Balonul feminin.
De asemenea, vor fi clarificate criteriile de atribuire: „performanţa individuală” şi „caracterul decisiv şi impresionant al pretendenţilor” va fi criteriul numărul unu, înaintea „aspectului colectiv şi trofeelor câştigate” şi „clasa jucătorului şi simţul său de fair-play”. „Este vorba de evitarea ambiguităţilor, de a fi clar şi consecvent: Balonul de Aur este o distincţie individuală, bazată pe performanţa individuală”, a argumentat Pascal Ferré, care a adăugat că nu se va mai ţine cont de întreaga carieră a jucătorului.
.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *