◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA Simona Halep, calificare cu emoții în turul III la Cincinnati! Cine va fi următoarea adversară

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) s-a calificat în turul III al turneului WTA de la Cincinnati după ce a trecut de rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 de ani, 43 WTA), scor 3-6, 7-5, 6-4.

  • Simona Halep va juca în turul III cu învingătoarea meciului dintre americanca Madison Keys (18 WTA) și rusoaica Daria Kasatkina (41).

Prima întâlnire între Halep și Alexandrova, iar senzațiile se perindă aiuritor din primele secvențe ale meciului.

După două game-uri jucate cuminte, apar primele mingi de break pentru numărul 43 mondial, dar Simona le îndepărtează. Vine apoi un game lung pe serviciul rusoaicei, cu 4 șanse de a rupe echilibrul irosite de româncă. La 2-2, Alexandrova face break-ul la zero. Decalajul era creat și avea o explicație.  

Rusoaica intrase pe teren cu acea ambiție pe care o au jucătoarele în fața unor adversare de clasă: vor să-și pună în valoare loviturile, adrenalina le face să rămână exacte și determinate, planul de joc funcționează și mâna nu tremură. E ceea ce trăiește rusoaica în primul set. Servește bine, returnează aspru, plesnește neobosită cu dreapta, are un plus de forță și de precizie. E în zonă.  

Iar Simona? Românca retrăiește intervale de joc pe care le-a mai parcurs de atâtea ori de-a lungul anilor, mai ales a acestora din urmă. Are în față o adversară puternică, solidă, care nu greșește. Trebuie să aibă răbdare, să scurtcircuiteze această forță, s-o absoarbă.  

Nu-i iese însă în prima parte a meciului, greșește mult pentru standardele ei, încă nu găsește acel ritm al ei care îi asigură confortul și care le destabilizează pe oponente. Alexandrova mai face un break în finalul primului act și se impune, 6-3. Cifrele o sprijină, 14 lovituri câștigătoare, față de numai 3 ale Simonei, 78% eficiență pe al doilea serviciu în comparație cu 25%. 

Ce urmează de aici încolo? Jucătoarea rusă, cu o singură finală WTA în palmares, Linz 2018, se distanțează la 2-0. În alt tip de duel, probabil ar fi fost aproape hotărâtor. Aici însă, break-ul e urmat de rebreak.

Ca și cum Halep avea nevoie de acel recul pentru a-și construi revenirea. Întâi subtil, apoi tot mai vizibil, dinamica partidei se schimbă. Schimburile se lungesc, efortul e etalat crud sub soarele ucigător, rusoaica pierde tot mai clar din exactitate, deși păstrează aceeași abordare agresivă.  

 9 ERORI NEFORȚATE PENTRU SIMONA

Vor fi în final 20 de erori neforțate ale Ekaterinei și 11 lovituri câștigătoare, în timp ce campioana de la Wimbledon greșește doar de 9 ori contra a 4 reușite directe. Unghiurile se desenează precis, serviciul funcționează foarte bine, devenind armă de nădejde în cele câteva momente de cumpănă ale unui set care se încheie cu 7-5 în favoarea româncei, după un break bine venit la 5-5. 

Decisivul curge în echilibru până la 2-2, după ce Halep salvează două mingi de break la 0-1. Își fac loc și mici semne de nervozitate, înăbușite însă repede. Apoi două game-uri câștigate contra serviciului. Simona lovește prima, adversara reacționează, aruncând ultimele flăcări din rachetă. 

La 4-4, break alb al favoritei 4, apoi o încheiere în siguranță, 6-4. Două ore și două minute pentru un duel încins, ca joc și ca atmosferă, în căldura din Ohio, la capătul căruia românca și-a arătat superioritatea. Chiar dacă nu i-a fost ușor.

 

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *