default-logo

Formula 1. Mercedes va face apel la respingerea reclamaţiei împotriva rezultatului Marelui Premiu de la Abu Dhabi

Mercedes şi-a declarat intenţia de a face apel la respingerea celei de-a doua reclamaţii împotriva rezultatului Marelui Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi, care a adus titlul mondial olandezului Max Verstappen (Red Bull), a anunţat un purtător de cuvânt al echipei.

Mercedes a depus două reclamaţii privind maniera în care s-a desfăşurat perioada în care maşina de securitate a fost pe pistă pe finalul cursei, care i-a permis lui Verstappen să treacă în avantaj în faţa lui Hamilton, în ultimul tur. Conform regulamentului sportiv al Formulei 1 invocat de echipa germană, reluarea cursei s-a produs prea devreme, în turul 58 şi ultimul.

Verstappen l-a depăşit pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) în această ultimă buclă, adjudecându-şi victoria şi titlul. Comisarii au apreciat că „deşi articolul în cauză poate să nu fi fost aplicat integral, articolul următor din regulament a predominat”, dispunând ca mesajul „maşina de securitate intră la finele acestui tur” se aplică imediat când este trimis de către conducerea cursei.

Mercedes le-a cerut comisarilor „să remedieze situaţia prin modificarea clasamentului, pentru reflectarea poziţiilor de la finalul penultimului tur”, arată comisarii în decizia lor, adăugând că „este vorba de o măsură care scurtează cursa retrospectiv şi nu este deci adecvată”.

În prima din cele două reclamaţii, respinsă anterior, Mercedes îi reproşează lui Verstappen că l-a depăşit pe Hamilton în urma perioadei safety car, pe care reglementările o interzic.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*