default-logo

Seratele „Eminescu, jurnalistul”, o tradiție a UZPR care continuă

Prima ediție din acest an a prestigiosului eveniment al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Seratele „Eminescu, jurnalistul”, o tradiție binecunoscută, aduce în atenția publicului un nou episod de excepție, de această dată dedicat marelui I.L. Caragiale, de la a cărui naștere s-au împlinit recent 170 de ani.
Sub genericul „Monșer, se mai poate glumi?”, evenimentul punctează uriașa personalitate a celui care a schimbat pentru totdeauna dramaturgia românească și a fost, în același timp, un redutabil jurnalist.
Despre anvergura celui supranumit cu drag de toată națiunea română „nenea Iancu” va vorbi, în cadrul Seratei, prof. Univ. Dr. Ioan Cristescu, director al Muzeului Național al Literaturii Române, invitat special al evenimentului.
O secvență inedită va oferi Teatrul NostruM, al UZPR, care, în stilul care l-a consacrat, va puncta, spre delectarea publicului, întreaga încărcătură a scriiturii celui care a fost, printre altele, și director de teatru și care spunea cândva: „Cinste și gramatică, acestea sunt cele dintâi condițiuni ale unei prese bune”.
De asemenea, evenimentul include momentul „De la Eminescu cetire”, susținut de Miron Manega, vicepreședinte al UZPR, care va dărui din nou publicului din nestematele „poetului nepereche”, care a fost, în același timp, și cel dintâi redactor în deplinul înțeles al cuvântului din presa românească.
Seratele „Eminescu, jurnalistul” din seara zilei de luni, 18 aprilie, ora 16:00, o vor avea ca invitat de onoare pe soprana Arlinda Morava, acompaniată la pian de Adriana Alexandru și Adina Corcageanu și se anunță un adevărat regal de momente culturale de ținută.

Departamentul Comunicare

Despre autor

Lasă un răspuns

*