default-logo

Trădătorii de neam

Acum câteva zile, Republica Moldova a interzis simbolurile invaziei ruseşti în Ucraina, literele „Z” şi „V”, precum şi așa-zisa panglică Sf. Gheorghe. Dar, imediat după această decizie, mai mulţi putinişti au prins a-şi scoate ciocurile şi mai mult din nisip, folosind aceste simboluri oriunde au ocazia. Dar, nici nu ştiu de ce îi numim pe aceşti indivizi putinişti, când ar trebui să le spunem şi voronişti, dodonişti, bătrăncinişti etc., că tot sunt din aceeaşi farfurie: a oamenilor fără memorie, fără demnitate şi iubire faţă de propriul neam.

Dar, aşa cum trădătorii nu umblă niciodată singuri, aceştia au şi admiratori. Unii dintre ei au vandalizat zilele trecute Cimitirul Eroilor Români din localitatea Făleşti, desenând pe morminte literele interzise, care reprezintă simbolurile agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

Bineînțeles, toate aceste acţiuni se datorează şi declaraţiilor celor doi foşti preşedinţi I. Dodon şi V. Voronin, care s-au lăudat recent că în ziua de 9 mai vor încălca legea şi vor purta la piept panglica Sf. Gheorghe, care îşi are originile în perioada Imperiului Rus, cu ea fiind decoraţi militarii ruşi pentru eroism, apoi fiind interzisă de autorităţile comuniste în perioada sovietică, întrucât aceasta reprezenta ţarismul. Se vede, însă, că atât Dodon, cât şi Voronin vor să se pună bine încă de pe acum cu Scaraoţchi, sărutând zilnic coada balaurului în faţa tuturor televiziunilor, ca în clipa, în care vor ajunge în iad, să fie întâmpinaţi cu aplauze atât de toţi încornoraţii, cât şi de Stalin, Hitler, Jirinovschi şi alţii, aşa cum se întâmplă cu toţi vânzătorii de ţară.

Numai că Voronin, vrând să le-o ia înainte tovarăşilor săi, face declaraţii din ce în ce mai aberante, îndemnând diaspora să-i ceară scuze Rusiei pentru faptul că au ales-o preşedinte pe Maia Sandu, iar nouă celorlalţi, ne dă lecţii dintr-o istorie pe care bătrânul bolşevic o visează zi și noapte, uitând nu doar de suferinţa acestui popor, dar şi de calvarul pe care l-a trăit propriul lui bunic, de pe urma regimului comunist.

Iar astăzi, nepotul celui care a fugit din calea forţelor „eliberatoare” pe teritoriul României, continuă să se închine în faţa călăilor care i-au persecutat familia, batjocorind atât memoria rudelor sale, cât şi memoria neamului nostru!

Doina DABIJA / UZPR Chișinău

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*