default-logo

Ziua Marinei. Demonstraţii cu nave de război, la care au participat şi forţe americane

Mii de oameni au venit la Constanţa la un spectacol grandios organizat, ca în fiecare an, de Forțele Navale Române, dar la care participă şi nave şi militari din ţările aliate.

Demonstraţiile impresionante au captat atenţia tuturor şi festivităţile vor continua şi în miercuri seară. Jandarmii au estimat că ar fi participat în jur de 15.000 de spectatori, cel mai mare număr înregistrat în ultimii ani la festivităţile de Ziua Marinei. La demonstraţii au participat 16 nave militare, printre care şi bricul „Mircea”, care anul acesta împlineşte 80 de ani. A fost simulat un desant maritim, dar şi diverse operaţiuni ale scafandrilor.

Unei femei militar i s-a făcut rău în timpul discursului lui Iohannis

Unui militar i s-a făcut rău în timpul discursului preşedintelui României. Este vorba despre o femeie, militar american, care făcea parte din Garda de Onoare. Garda de onoare, prezentă la Ziua Marinei Române 2019, a fost alcătuită din patru detaşamente de militari din Forţele Navale Române şi câte un detaşament de militari din Italia, Ucraina şi SUA, cu detaşamentul Asociaţiei “Tradiţia Militară” încheind formaţia.

Discursul preşedintelui Iohannis
Mă bucur să văd aici români veniţi din toată ţara pentru a fi alături de marinar. Marea Neagră are o importanţă strategică deosebită pentru întregul spaţiu euro-atlantic. Securitatea acestei zone este vitală. Pentru descurajarea actelor ostile avem nevoie de o abordare cuprinzătoare, coerentă şi coordonată la toate nivelurile.

Zona Mării Negre are valenţe geostrategice atât pentru NATO, cât şi pentru UE.

Asigurarea securităţii naţionale nu se poate asigura fără înzestrarea armatei.

Anul viitor se împlinesc 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române, aş dori ca aniversarea să vă găsească în plin proces de modernizare.

Am conferit ordinul “Virtutea Maritimă” în grad de comandor drapelului bricului “Mircea”.

stirileprotv.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.