◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Ceremonia de deschidere a JO de la Paris, din 2024, pe malurile Senei

Parisul intenționează să inoveze la Jocurile Olimpice din 2024 și, pentru prima dată, să găzduiască o ceremonie de deschidere în afara unui stadion. Conform planurilor ambițioase, festivitatea va fi organizată în inima orașului, de-a lungul râului Sena.

Secvența evenimentelor trebuie, de asemenea, inversată. În loc de spectacol și prezentarea ulterioară a națiunilor, va avea loc o paradă de șase kilometri cu sportivi în aproximativ 160 de bărci peste Sena. Bărcile vor trece pe lângă cele mai emblematice monumente, poduri și instituții culturale din Paris, inclusiv Notre Dame, Luvru și Turnul Eiffel, unde va avea loc apoi ceremonia.„Râul, podurile sale și monumentele emblematice ale capitalei vor servi drept fundal pentru un spectacol o dată în viață, arătând lumii ce este mai bun din Paris”, au anunțat organizatorii, într-un comunicat.

De-a lungul Senei, râul emblematic din inima orașului, se preconizează că vor avea loc zeci de spectacole creative, împreună cu cascadorii peste poduri. Nu numai că ceremonia de deschidere va fi mai mare decât oricând, ci și gratuită pentru spectatori. Tony Estanguet, președintele comitetului de organizare Paris 2024, a informat că aceasta va fi probabil „cea mai îndrăzneață și mai accesibilă” ceremonie de deschidere din trecutul istoric al Jocurilor: „Nu este cel mai simplu mod de a organiza Jocurile, dar este de datoria noastră să fim cu adevărat ambițioși. Este lansarea Jocurilor Olimpice. Trebuie să transmită un mesaj puternic că acele Jocuri vor fi unice. Un miliard de oameni vor urmări ceremonia. Va fi o combinație unică de moment sportiv și cultural, cu întregul oraș transformat într-un vast stadion olimpic”.

Planul organizatorilor face parte dintr-o acoperire mai amplă de a reimagina Jocurile și de a le duce către noi audiențe. Competițiile vor fi organizate chiar în inima orașului, împreună cu volei la malul mării, la poalele Turnului Eiffel, și activități sportive ecvestre. „Sena reprezintă pista, iar cheiurile tribunele spectatorilor. Vrem să ne asigurăm că vom prezenta tot ce este mai bun din sport, ce este mai bun din cultură și că vom oferi un spectacol cu muzică. Potențialul este nelimitat. Și peste 600.000 de oameni vor avea acces – de aproximativ 10 ori mai mulți oameni decât dacă ceremonia ar fi fost organizată pe un stadion tradițional. Va fi spectaculos”, adaugă Estanguet.

Jocurile Olimpice de vară de la Paris vor începe pe 26 iulie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *