default-logo

La Bruxelles, europarlamentarii români au votat pentru constituirea guvernelor în exil ale minorităților

Doar patru  români au votat împotrivă: Traian Băsescu, Eugen Tomac, Cristian Terheș și Marian-Jean Marinescu

Inițiativa  MinoritySave Pack, depusă de Ungaria și  UDMR  în 2013 privind autonomia etnică  a fost  votată  pe  data de 17 decembrie 2020  în Parlamentul European cu ajutorul incredibil  al europarlamentarilor români. Aceasta, spre stupefacția totală a spaniolilor care au probleme  grave cu iredentiștii lor și care sperau că românii vor vota cu România împotriva inițiativei maghiare. N-a fost să  fie așa.Totul s-a petrecut în contextul refuzului Ungariei de a vota bugetul UE și al  „diplomației” germane de a-i îmblânzi pe unguri. Inițiativa fusese votată în Parlamentul  Germaniei care  nu doar că a creat un climat pozitiv la Bruxelles pentru această poveste care nu intră în niciunul din tratatele UE, dar i-a îmbrobodit – dracu’ știe cum – și pe europarlamentarii români să voteze. Iată rezultatul votului „românesc”:

Împotriva inițiativei maghiare: Traian Băsescu, Eugen Tomac (PMP), CristianTerheș (PNȚCD/PSD) și  Marian-Jean Marinescu (PNL).

Pentru (adică pentru unguri!): Gyorgy Vincze, Iulius Winkler (UDMR), Dacian Cioloș, Vlad-Marius Botoș, Dragoș Pâslaru, Nicolae Ștefănuță, Ramona Strugariu, Dragoș Tudorache (USR-PLUS) și Corina Crețu (Pro-România).

Restul românilor s-au abținut: Carmen Avram, Adrian Benea,  Maria Grapini, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Dan Nica, Rovana Plumb, Mihai Tudose (PSD), Cristian Ghinea, (USR-PLUS), Vasile Blaga, Rareș Bogdan,  Daniel Buda, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Dan Motreanu, Siegfried Mureșan,Vlad  Nistor (PNL). Demagogi de toată isprava!

Unii dintre români au și plusat, cu o nebănuită perversitate, pornind, vezi Doamne, de la situația din Belarus. Dacă minoritățile (secuii, de exemplu) cred că nu au suficiente drepturi, pot constitui, printre altele, un  „guvern în exil”  la  Bruxelles, de unde pot lua direct fonduri care nu trebuie să mai treacă prin bugetul național (deși ele tot de la bugetul național provin). Perversitatea se află aici  într-un sos rar de demență imaginativă, servilism fanariot și tembelism nativ. Ce mame or fi avut aceste creaturi? Desigur,  maghiarii nu scapă nicio ocazie pentru a dobândi drepturi și para-drepturi, deși în România au din belșug, mai ales în zilele noastre. Dar,  în această treabă, vorba ceea, nu e prost cine cere, e prost cine dă, pentru că nu știe ce-l așteaptă

Autor: Dumitru Ioncică

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.