default-logo

Austria mobilizează Europa pentru repatrierea migranților ilegali

Guvernul austriac va organiza o conferință cu 23 de țări pentru a accelera repatrierea migranților ilegali, pentru a asigura controale mai stricte la frontiera externă a UE și pentru a ajuta statele balcanice în operaționalizarea repatrierilor. Conferința va avea loc la Viena, în perioada 21-22 februarie.

Deși există abordări diferite în UE cu privire la modul de a face față migranților ilegali, „asemănările sunt mai mari decât diferențele”, a declarat ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner. Acest lucru ar fi valabil mai ales pentru problema actuală a traficului de persoane, a adăugat el. „Austria este una dintre acele părți ale Europei care sunt deosebit de afectate de traficul de persoane și, prin urmare, de imigrația ilegală”, a declarat, al rândul său, europarlamentarul conservator austriac Wolfgang Tucek, într-un comunicat.

Conferința se va concentra și pe asistarea statelor balcanice în asigurarea unei repatrieri mai rapide. Austria se consideră un model de urmat în UE în acest sens, deoarece a lansat deja programe de asistență în statele balcanice, care urmăresc să-și instruiască personalul în modul de repatriere a migranților, respectând în același timp normele de drept și drepturile omului.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*