default-logo

Rețelele de socializare, „rai” al promovării consumului de droguri

Reţelele sociale îi pot determina pe tineri să consume mai multe substanţe ilegale, a avertizat Consiliul Internaţional pentru Controlul Drogurilor (INCB), într-un raport publicat la Viena, relatează dpa.
Promovarea consumului de droguri de către influenceri şi celebrităţi pe social media este un factor care contribuie, exacerbat de algoritmii unor astfel de platforme, se arată în raportul INCB.
Dacă internauţii urmăresc conturi care promovează consumul de droguri, conţinut similar le este recomandat automat: „Acest lucru creează o cameră de ecou care întăreşte şi confirmă alegerile şi opiniile lor anterioare”, se precizează în raport.
INCB a făcut referire la un studiu care a găsit o legătură la adulţii tineri între expunerea la mesajele Twitter care promovează alcoolul şi canabisul şi o utilizare semnificativ mai mare a celor două în rândul acestora.
În plus, deoarece reţelele sociale pot fi folosite şi pentru a vinde droguri, INCB a cerut guvernelor să controleze mai riguros aceste platforme.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.