◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Cavalerii Apocalipsei sau „viitorul e construit de noi”, adică de ei

Călărețul de pe cal alb este Biruitorul, care biruiește cu sabia, călărețul de pe calul roș are menirea de a lua pacea de pe pământ, călărețul de pe calul negru poartă o cumpănă, călărețul de pe calul gălbui se identifică cu Moartea provocată prin război, foamete și molimă (conform Noului Testament – Apocalipsa).
Molimă am avut și o să mai avem, războiul s-a încins, urmează foametea. Omenirea este îngenuncheată.
Dacă pandemia de C-19 a adus moartea înainte de termen, războiul mondial al pâinii (cum spunea ministrul de Externe al Italiei) va înclina balanța în favoarea celor cu resurse. Resurse de toate felurile, dar mai ales resurse de hrană sau resurse de dat la schimb.
Bioterorismul a fost declanșat de cei puternici, războiul s-a pornit la un semn „prin lătratul NATO la porțile Rusiei”, cum spune Papa Francisc (ne referim la războiul din Ucraina), iar foametea care este anunțată insidios, aproape cu voluptate, de ceva vreme, nu este decât finalul unui final proiectat cu fervoare de Cavalerii Apocalipsei de la Davos, mințile briliante care ne construiesc viitorul, aici și acum.
Dincolo de scenariul apocaliptic însă, se ascunde o luptă acerbă împotriva a tot ce este uman sau conferă natură firească existenței, pe această planetă.
Omenirea a încremenit parcă într-o transă hipnotică și nu înțelege ce se întâmplă cu VIAȚA, cu sensul vieții, până mai ieri inteligibil.
Ce se întâmplă cu România?
Un președinte al României ne spune că România este un stat mafiot, un alt președinte al României ne spune că România este un stat eșuat.
Pe cine să credem? Răspunsul: pe amândoi.
România importă 90% din alimentele pe care le consumă, desființează și vinde tot ce poate cu frenezie, iar distanța dintre popor și conducătorii aleși se cască într-o gaură neagră, care înghite tot ce ar fi putut fi bun și frumos. Inegalitatea profundă a devenit o frână în calea oricărei dezvoltări. Capitalul uman este distrus pas cu pas prin sărăcire, ignoranță (lipsă de informații reale), groază și a-moralitatea decidenților.
Cândva, se spunea despre România că este grânarul Europei. Astăzi, companiile străine dețin cca 5 milioane ha teren agricol. Terenurile din România sunt exploatate cu succes de italieni, olandezi, austrieci și un șeic arab.
Cursa pentru supraviețuirea zilnică macină societatea și așa agresată de legi, ordonanțe, directive, sincronizări, împrumuturi nesfârșite. Evident, orice schimbare socială e dificilă, chiar înspăimântă, dar perspectiva de viitor propusă nu sună deloc bine. Discursul dublu și democrația de fațadă ne învăluie cu abilitate, debusolând oamenii. Adică își ating, de fapt, scopul. Un fel de busculada leilor. Victimele amețite cad, în cele din urmă, în ghearele prădătorilor.
Informațiile, adică știrile, pe mapamond sunt produsul a trei mari companii-giga fonduri americane, Vangurd, BlackRock, State Street, care dețin 95% din cele șapte mari grupuri globale de mass-media, deci acestea dețin controlul asupra informației globale.
Dar, dețin nu numai controlul informației, ci și controlul asupra companiilor farmaceutice și asupra laboratoarelor de manipulare biologică sau genetică, deci asupra sănătății oamenilor.
A propos, „Planul pandemic” propus de OMS (care se vrea un fel de Minister global al Sănătății), valabil în toate țările lumii, a fost respins de către majoritatea statelor membre – Brazilia, India, Africa de Sud, Rusia și unele țări africane, la data la care facem aceste consemnări, în Adunarea Mondială a Sănătății, din mai 2022.
Nu comentăm inițiativa de a controla politicile sanitare ale statelor, pentru că încheierea tratatelor internaționale necesită o discuție amplă și procese de negociere referitoare la problemele complexe ale fiecărui stat. Interesantă e inițiativa și tendința de control planetar.
În 2003, scriam: „Democrația românească este una mimetică” (televiziunea și reconfigurarea politicului, Ed. Polirom). Pe atunci, idealul democratic părea să existe. Astăzi, a rămas mimetismul, prin noua paradigmă care este implementată deja, la nivel mondial.
Se pare că ne întoarcem la punctul „0” al așa-zisei revoluții române din 1989, dar cu altă axă ideologică și valorică.
Noi adoptăm ce ni se propune, „sans peur et sans regret”. Ca să înțelegem contextul global: în ceea ce privește criza resurselor energetice președintele SUA, Joe Biden, preocupat de salvarea
Planetei, a propus consumul exclusiv al energiei electrice, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat stare de urgență, pentru a-și proteja interesele de securitate națională, Franța, prin președintele Macron este de părere că „Rusia nu trebuie umilită”. Germania este ezitantă în propunerea de restricții pentru Rusia.
Planul Re Power Eu își propune o ieșire a UE în 5 ani din dependența de importuri din Rusia.
Prin Declarația de la Esberg (Danemarca) liderii german, belgian, olandez și cel danez au fost de acord ca până în 2050 să crească de 10 ori capacitatea eoliană din Marea Nordului. În viziunea premierului danez, Marea Nordului va fi centrala electrică verde a Europei. Președintele Poloniei, Andrzej Duda, ia și el decizii strategice legate de interesul național, ba chiar a ridicat un gard înalt de 5 m la granița cu Belarus.
Numai că proiectul „Fit for 55” a fost respins în Parlamentul European.
El prevede reducerea gazelor cu efect de seră cu 55% faţă de 1990 şi obţinerea neutralităţii climatice în 2050, taxarea combustibililor pentru transporturi aeriene şi navale, interzicerea din 2035 a comercializării autoturismelor noi diesel şi pe benzină, utilizarea resurselor regenerabile de energie în proporţie de 40% până în 2030, reducerea consumului de energie, creşterea costurilor pentru emisiile de CO2. Un lucru este sigur. Pe glob se instaurează Legea Forţei.
n tot acest răstimp, variola maimuţei sau gripa tomatelor se extind vertiginos pe continente.Au apărut cazuri și în România. Să fie, oare, întâmplător? De notat, că 10 țări europene între care și România „cer” Uniunii Europene renegocierea afacerii vaccinurilor. România a contractat 120 de milioane de doze,de peste 6 ori populația rezidentă a României, care acum sunt aruncate.
Leii globalismului accelerează resetarea planetei. Tumultul de pe globul pământesc ascunde, de fapt, un singur scop: de-structurare pentru re-structurare, adică pentru resurse, teritorii, control prin forță. România se aliniază.
Ordinea forței face toate jocurile globalizării și de-globalizării. România tace. România tăcută. România este bunul samaritean și atât.
Președintele Franței, Macron, care se erijează în lider al Europei, propune trecerea de la Europa cu două viteze la Europa concentrică. Primul cerc ar cuprinde statele bogate și puternice, în care s-ar lua deciziile, în al doilea cerc ar intra statele cu probleme economice și ale statului de drept (ce demagogie!) și al treilea cerc ar viza Ucraina (dacă va mai exista, spunem noi), Republica Moldova, Georgia, Serbia, Marea Britanie (rizibil, nu?). Numai că Boris Johnson, premierul Angliei, dorește o altă UE, care ar include UK, Estonia, Letonia, Lituania și Turcia.
E limpede, cu atâta consens, UE se află pe marginea prăpastiei.
Revenind la România! În fiecare seară, generali ai armatei române ne explică , „cu subiect și predicat”, expresie consacrată a televiziunilor, de parcă s-ar putea și altfel, mișcările strategice și tactice ale Rusiei în Ucraina. Din când în când, știrile de pe front sunt sparte de frânturi de discurs ale președintelui Volodimir Zelenski, eroul de pe Terra.
Așa își petrec românii serile, după o zi de lucru, în cel mai bun caz. După FRICA pandemiei, GROAZA războiului este inoculată metodic și științific. Mai nou, în România se discută despre reducerea săptămânii de lucru la 4 zile. Ca un fapt divers (desigur, ironic) salariaților de la Uzina Dacia li se propune un Program de plecări voluntare – oamenii vor primi sume de bani (modice,aș spune) dacă acceptă încetarea contractului de muncă,cu scopul ameliorării performanței companiei.
Pe acest fundal psihologic prețurile cresc , inflația a ajuns în luna mai la 14, 5%.
Vara toridă ne va copleși pentru că, nu-i așa, schimbările climatice ne dau lovitura decisivă, transformând totul în pustiu.
Dar ce e mai rău urmează, dacă ritmul resetării nu încetinește sau resetarea însăși nu va fi, providențial, abandonată.
Vom vedea!
Cert e că totul se petrece pe deasupra capetelor popoarelor lumii.
În lunile mai-iunie ale acestui an (2022), au avut loc două întâlniri decisive, până în acest moment, pentru mersul omenirii:întâlnirea de la Davos a miliardarilor lumii și întâlnirea de la Washington a grupului Bildenberg,a acelorași miliardari.
Este notabilă poziția fostului secretar de stat american,Henri Kissinger prezent la Davos,dar și la Washington (nota bene! Kissinger are vârsta de 99 de ani), care și-a afirmat tranșant opinia față de războiul din Ucraina considerând falimentară actuala strategie occidentală în acest conflict, strategie de potențare a războiului. El a adus la Davos ideea păcii și negocierii între părți. Se pare că strategia de monolit a NATO a fost spartă.
Cea de-a 68 întâlnire a grupului Bildenberg reunește aceleași elite mondiale care filosofează pe teme precum cele din acest an: răsturnări geopolitice, provocările NATO, China, Rusia, perturbarea sistemului financiar mondial, dezinformarea, sănătatea după pandemie, fragmentarea societăților democratice, comerțul și de-globalizarea, Ucraina ș.a.O fi de bine sau o fi de rău? Nu ne rămâne decât să citim printre rânduri. Mie mi-a plăcut mult tema impactului pe care metaversul (plonjarea în virtual, pentru că pe-aici nu prea mai e nimic de făcut!) îl va avea asupra vieții oamenilor.
Un fapt este sigur: LUMEA se mișcă!

12 Iunie 2022

DR. ROSEMARIE HAINEȘ / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *