◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

CĂLĂTORIILE COMERCIALE SPAȚIALE, 30 MILIOANE$/PERSOANĂ

În februarie 2017, compania americană SpaceX anunța că a încheiat tratativele cu două persoane private care vor achita costurile unei călătorii în jurul Lunii.

Informațiile au fost date de Elon Musk, fondatorul și conducătorul societății SpaceX. Acesta a mai declarat că cele două persoane au achitat un avans și vor fi supuse unui examen medical fizic și psihologic foarte riguros, după care vor urma sute de ore de antrenament.

Zborul se va realiza cu ajutorul unei nave spațiale numită Dragon 2 și va dura o săptămână. Vor fi efectuați aproximativ 650000 km.

SpaceX nu este prima societate care trimite în spațiu persoane private. În anii 2001 și 2009 , Rusia a trimis în spațiu, pentru zeci de milioane de dolari, șapte persoane pe Stația Spațială Internațională.

Cu puțin timp în urmă, agenția pro-Kremlin a anunțat că în anul 2020, va efectua în jurul Lunii o călătorie cu mai multe persoane private. O astfel de călătorie costă o persoană 30 milioane de dolari. Elon Musk a declarat că această călătorie este un preambul pentru anul 2024, atunci când se va realiza o călătorie către planeta Marte.

Călătoriile comerciale în spațiu au început în anul 2001, atunci când Dennis Tito, un om de afaceri american, a efectuat o călătorie în spațiu contra sumei de 20 milioane de dolari, prin intermediul unei agenții spațiale rusești. După el, au urmat alte șase persoane care au efectuat un zbor în spațiu.

Societatea SpaceX anunțase că va efectua zborul în jurul Lunii la finele anului 2018. Din motive necunoscute, zborul a fost amânat pentru la jumătatea anului 2019. Primele imagini cu fața ascunsă a Lunii au fost surprinse în 7 octombrie 1959, cu ajutorul sondei spațiale sovietice Luna 3.

În decembrie 1969, cercetătorul Seaborg făcea o declarație despre partea nevăzută a Lunii. El a susținut că echipajul misiunii Apollo 11 a descoperit urme suspecte care par a fi asemănătoare cu cele ale unor roți de autovehicule. S-a scris foarte mult despre teoria conform căreia partea nevăzută a Lunii ar fi locuită de extratereștrii.

Cu toate că Luna este studiată de sute de ani, ea continuă să fie un mister pentru omenire. Teoriile privind formarea Lunii sunt foarte diferite, dar cea mai consacrată este aceea în care se susține că s-ar fi format ca urmare a coliziunii dintre Pământ și un corp ceresc, în urmă cu 4,5 miliarde de ani. Partea vizibilă s-a răcit mai lent din cauza temperaturilor ridicate, iar cea nevăzută mai rapid, formând un înveliș gros din aluminiu și calciu.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *