◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 41-a din 2019 (7 – 13 octombrie)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna ce a trecut.

1. A picat! Guvernul, nu moțiunea!
2. Iohannis a purces „de îndată” la consultări cu Orban
3. Forumul Agricultorilor – o demonstrație de forță inutilă
4. Filiera românească a corupției americane: Trump vs Biden
5. Respingerea lui Nica îi deschide calea lui Vasile. Adică Sigfried


1. A picat! Guvernul, nu moțiunea!

Rezultatul votului a luat prin surprindere ambele tabere: și pe cei din Opoziție, care în ciuda propagandei deșănțate nu prea credeau în șansa lor (aveau și motive), dar și pe cei de la Putere, prinși complet nepregătiți pentru o asemenea eventualitate. În exercițiul nostru democratic este al treilea caz de dărâmare a Executivului prin moțiune de cenzură.
Primul a fost Boc, al doilea Ungureanu și acum Dăncilă.

2. Iohannis a purces „de îndată” la consultări cu Orban

În seara moțiunii Iohannis s-a grăbit ca niciodată să anunțe că va organiza „deîndată” consultări cu liderii politici pentru desemnarea celui însărcinat cu formarea Guvernului. Acesta nu va fi însă reprezentantul PSD, chiar dacă partidul are majoritatea în Parlament. Fără să îl fi nominalizat, toată lumea a înțeles că Orban va fi cel răsplătit pentru zelul cu care l-a slujit pe președinte.

3. Forumul Agricultorilor – o demonstrație de forță inutilă

Cu doar 24 de ore în urmă, la Romexpo avusese loc o veritabilă demonstrație de forță. Petre Daea adunase peste 10.000 de fermieri pentru a sărbători Ziua Recoltei și pentru a le înmâna diplome de excelență cu semnătura sa olografă. Premierul le-a cuvântat cu emoție, iar demonstrația performanțelor agriculturii din ultimii doi ani păruse să fie o garanție a succesului guvernării. N-a fost însă să fie. Dar asta e democrația, un joc fără câștigători dinainte stabiliți.

4. Filiera românească a corupției americane: Trump vs Biden

România este intens evocată în scandalul de la Casa Albă legat de presiunile lui Trump făcute asupra polonezilor ca să dea în vileag corupția lui Biden. Giuliani anunță că urmează un nou set de dezvăluiri referitoare la filiera românească a corupției americane.

5. Respingerea lui Nica îi deschide calea lui Vasile. Adică Sigfried

Semne rele primise PSD deja dinspre Comisia Europeană care tocmai respinsese și candidatura lui Nica pentru funcția de comisar european, desemnarea unui nou candidat fiind amânată de madam Ursula pentru după moțiune. Probabil că știa ea ceva.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *