default-logo

Associated Press cere anchetă legată de atacul din Gaza care găzduia sediul companiei

The building housing the offices of The Associated Press and other media in Gaza City collapses after it was hit by an Israeli airstrike Saturday, May 15, 2021. The attack came roughly an hour after the Israeli military warned people to evacuate the building, which also housed Al-Jazeera and a number of offices and apartments. There was no immediate explanation for why the building was targeted. (AP Photo/Hatem Moussa)

Redactorul-şef al agenției de știri Associated Press vrea o anchetă independentă cu privire la atacul cu bombă asupra clădirii din Gaza care găzduia sediul companiei de știri pe care o conduce, dar și redacția Al Jazeera, relatează Reuters.

Sally Buzbee, redactorul șef al Associated Press, a spus că organizația sa încă nu a văzut nicio dovadă de la oficialii israelieni care să justifice bombardamentul, care a dus, sâmbătă, la prăbușirea clădirii de 12 etaje al-Jalaa.

Oficialii israelieni au spus că au atacat clădirea pentru că serviciile secrete ale Hamas aveau un birou în acea clădire. „Am auzit că israelienii au dovadă. Nu știm ce este acea dovadă. Credem că este potrivit în acest punct să fie o anchetă independentă cu privire la ce s-a întâmplat ieri”, a spus Buzbee la CNN..

Israelienii au avertizat dinainte civilii din clădire, permițându-le să iasă înainte ca rachetele să distrugă clădirea.

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a spus la CBS că a existat „un birou de informații pentru organizația teroristă palestiniană găzduit în clădirea respectivă care planifică și organizează atacuri teroriste împotriva civililor israelieni, deci este o țintă perfect legitimă”.

Buzbee a declarat că, deși jurnaliștii ei nu au fost răniți și acum funcționează din birourile agenției France-Presse din Gaza, atacul a distrus un nod critic pentru strângerea de știri din teritoriu. v„Nu luăm partea nimănui în conflictul actual, dar suntem în favoarea (…) protejării dreptului lumii de a ști ce se întâmplă în acest conflict sau în orice conflict. Acesta este un subiect important și, din cauza acțiunilor de ieri, lumea va ști mai puțin”, a conchis Buzbee.

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*