◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Seară de Mai, seară de cultură sub auspiciile UZPR

Așteptată și de această dată cu mare interes, ediția Seratelor Eminescu Jurnalistul, desfășurată luni, 16 mai 2022, de la ora 17:00, în primitoarea sală a Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR), din București, Bd. Dacia nr. 26, a reunit pe iubitorii de cultură și artă la o nouă întâlnire, organizată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Serata a avut ca prezentatori pe cunoscuții Claudia Motea și Ovidiu Zanfir, care sunt sufletul acestui eveniment, deja devenit celebru pe agenda momentelor de referință culturală ale Capitalei.

Și la această serată au participat, ca de obicei, personalități ale culturii și vieții publice din țara noastră, care au prezentat interesante prelegeri și comunicări, publicul venit în număr mare fiind încântat să fie martorul unor  momente artistice de înaltă ținută  (recitaluri de poezie, în persoana talentatei actrițe Doina Ghițescu, lansare de carte, având ca autor pe Prof. univ. dr. av. Verginia Vedinaș, cu o prezentare magistrală făcută de  Prof. Univ. dr. Bogdan Cuza, divertismente muzicale prezentate de soprana Arlinda Morava și pianista Adriana Alexandru și o reprezentație teatrală, susținută ca de obicei de trupa Teatrului NostruM, de sub egida UZPR).

Evenimentul a debutat cu  prezentarea de către poetul Miron Manega, vicepreședinte al UZPR, a unui text din opera publicistică a lui Mihai Eminescu, plin de sevă și de dramatice conotații jurnalistice. Acest moment a fost urmat de intervenția domnului Dorel Vidrașcu, care a recitat un poem având ca temă subiecte adiacente textului eminescian. Ovidiu Zanfir a amintit că, urmare a unei inițiative a UZPR, ziua de 27 Mai a fost declarată Ziua Națională Mihai Viteazul, „Martir și Erou al Națiunii Române”, urmând să se desfășoare și în acest an omagierea eroului ce își doarme somnul de veci la Mânăstirea Plăviceni.

Organizatorii au adresat un elogiu în memoria lui Doru Dinu Glăvan și au adresat urări de sănătate grabnică doamnei Rodica Subțirelu, pe care o așteptăm să revină cât mai repede alături de noi.

Actrița Claudia Motea, la rândul ei, a mulțumit gazdelor, delegatului AGIR, în persoana domnului Prof. univ. dr. Nicolae Vasile, care ne-a pus la dispoziție sala pentru evenimentele organizate de UZPR.

În continuare, participanții (printre ei am remarcat prezența Președintelui UZPR Sorin Stanciu, jurnalistei Teodora Marin, Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, Prof. univ. dr. Crina Bocșan, Președinta Asociației Culturale Iulia Hașdeu, Prof. univ. dr. Bogdan Cuza ș.a.)  au ascultat disertația Liviei Ciupercă, membră a UZPR, a Uniunii Scriitorilor din România, precum şi a Asociaţiei Române de Istorie a Presei, redactor literar la revista „Constelaţii diamantine”, critic literar din Iași, care a rostit un impresionant eseu dedicat memoriei lui Doru Dinu Glăvan.

Serata a fost onorată de prezența apreciatei  Martha Maria Mocanu, de profesie inginer și om de afaceri din Ploiești,  reprezentant al Clubului Rotary Internațional – Romano, care a evocat activitatea domniei sale în slujba culturii române și a prezentat un text dedicat actualității operei lui I.L. Caragiale.

Elogios prezentată de Claudia Motea, soprana Arlinda Morava, care a devenit o prezență constantă pe scena seratelor, a prezentat un minunat recital, acompaniată la pian de mezzo-soprana Adriana Alexandru,  copios gustat de public și răsplătit la final cu calde și vii aplauze.

În continuare, a fost prezentată lucrarea  Prof. univ. dr. av. Verginia Vedinaș, membru UZPR, cadru didactic al Universității București, cu titlul: „Doamna noastră țară, Doamna noastră administrație”, arătând motivele lăuntrice pentru care a scris această carte de reflecții, la care a contribuit și fiul Domniei Sale. Pe scenă, alături de autoare au fost prezenți domnul Virgil Oniță, administratorul Grupului de Firme Libris și editorul cărții, alături de Prof. univ. dr. Bogdan Cuza și Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, care au rostit cuvinte elogioase la adresa acestei lucrări. La final, cei prezenți au primit autografe din partea doamnei Prof. univ. dr. av. Verginia Vedinaș.

Serata s-a încheiat cu un spectacol prezentat de trupa Teatrului NostruM, Director Artistic, Claudia Motea, care a cucerit ropote de aplauze.

Din partea organizatorilor, oaspeții acestei serate au primit Însemne de mulțumire evocând prețioasa lor prezență la acest eveniment de înaltă ținută, organizat sub egida UZPR.

Astfel a luat sfârșit încă o reușită acțiune a jurnaliștilor membri ai UZPR!

 Tanța Tănăsescu / UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *