◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

De cine se teme cel mai mult Djokovic la Wimbledon 2021

Goran Ivanisevic, unul dintre antrenorii lui Novak Djokovic, a dezvăluit că sârbul se teme cel mai mult de Federer la Wimbledon 2021

După ce a cucerit Australian Open și Roland Garros, numărul unu mondial are încredere totală că poate cuceri și al treilea turneu de Grand Slam al anului. Ar fi o performanță uriașă, care l-ar aduce la egalitate cu Federer și Nadal în fruntea clasamentului celor mai multe GS-uri câștigate (Rafa și Roger au 20, Nole a ajuns la borna 19).
Pentru Federer, Wimbledon 2021 va fi probabil „cântecul de lebădă”, iar un al 9-lea trofeu la All England Club nu e total exclus. A arătat-o în 2019, când a avut două mingi de meci în ultimul act cu Nole, înainte de a se recunoaște învins cu 13-12 în decisiv, după tie-break. Au trecut încă doi ani peste veteranul elvețian, dar a demonstrat la Roland Garros că nu stă deloc rău fizic și găsește răspuns pentru aproape orice. Pe iarbă, unde disputele sunt mai scurte, punctele mai rapide și unde contează atât de mult serviciul, „FedEx” cu siguranță că nu poate fi scos din ecuație. De asta e conștient și Djokovic, astfel că Goran Ivanisevic, unul dintre antrenorii săi l-a indicat pe elvețian drept marele rival pe iarba londoneză.
 
Roger a fost inteligent la Paris, retrăgându-se înainte de optimile de finală. A primit ce a vrut, a câștigat trei jocuri, a căpătat ritm și nu și-a pus în pericol starea fizică. Wimbledon este obiectivul lui numărul unu și, să fiu sincer, nu vrem să îl vedem pe partea noastră de tablou. Nu va fi ușor, chiar dacă Novak este favoritul unei astfel de dispute. Evident, există și alți adversari periculoși: Nadal, Tsitsipas, Zverev și Medvedev. „Big hitterii” precum Opelka, Raonic sau Isner sunt și ei periculoși. Sau Marin Cilic, care nu este cap de serie, dar care vine după câștigarea turneului de la Stuttgart„, a explicat Ivanisevic, citat de cotidianul spaniol As.
De-a lungul carierei, Djokovic a reușit în două rânduri „Nole Șlem” (câștigarea a 4 titluri de Grand Slam la rând, dar în ani diferiți). De data asta, sârbul pare mai aproape ca niciodată să obțină Marele Șlem, o performanță atinsă ultima oară în 1962 de legendarul Rod Laver.
Novak își cunoaște foarte bine obiectivele. Titlul de la Roland Garros îl va face și mai motivat. Am spus cu mult timp în urmă că Novak este singurul capabil să câștige Marele Șlem în același sezon. Că se va întâmpla sau nu asta nu am de unde să știu, dar dacă cineva poate realiza această performanță uluitoare, acel cineva este Novak„, a mai spus fostul mare campion croat, campion la Wimbledon.
 
SEMIFINALA CU NADAL, CHEIA SUCCESULUI LUI DJOKOVIC LA ROLAND GARROS
Chiar dacă în finală a revenit de la 0-2 la seturi cu Tsitsipas, cheia pentru câștigarea Roland Garros a fost reprezentată de eliminarea lui Nadal, în semifinale. Ivanisevic a glorificat modul în care Nole a jucat contra „Matadorului”, care era neînvins în cele 13 semifinale în care a ajuns la Paris. Trebuie spus, totuși, că la succesul sârbului au contribuit și factorii externi: partida a început foarte târziu, ca urmare a meciului maraton dintre Zverev și Tsitsipas. Ca atare, temperatura a scăzut mult, zgura a devenit mult mai umedă, iar mingile au sărit tot mai puțin. În consecință, topspinul de forehand al lui Nadal, principala sa armă, nu a mai fost eficientă.
A fost pregătit să fie pe teren 20 de ore, dacă ar fi fost necesar. În finala din 2020, Novak nu a arătat asta, a încercat din primul moment să scurteze punctele. Acum, a fost dispus să alerge, să lupte oricât ar fi fost nevoie. Spre deosebire de anul precedent, Novak a fost mai în măsură să facă față topspinului lui Rafa, nu a mai fost la fel de „rănit” de acesta. Cu Rafa se întâmplă să ataci și să ataci și apoi el trece pe contra-atac și atunci ai probleme. De data aceasta, Novak a crezut în loviturile sale, iar Rafa nu a putut răspunde. Nu l-am văzut niciodată atât de lipsit de apărare la Roland Garros, ca împotriva lui Novak. A fost o lecție de tenis„, a mai spus Goran.
Djokovic speră așadar să se recupereze total pentru Wimbledon, turneu pe care l-a cucerit în 5 rânduri. Competiția de la All England Club se desfășoară în perioada 28 iunie – 11 iulie și va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

eurosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *