◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Festivalul de muzică, dans, teatru și poezie „Iulia Hasdeu”. UZPR a marcat importanța valorilor naționale în activitatea jurnaliștilor profesioniști

Organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, în parteneriat cu Asociația culturală „Iulia Hasdeu”, Festivalul de muzică, dans, teatru și poezie „Iulia Hasdeu”, dedicat copilului genial și dispărut prematur al marelui cărturar Bogdan Petriceicu Hașdeu, a fost o etalare de cultură de ținută, la care și-au adus aportul numeroase personalități din sfera culturii naționale. Ideea acestei prime ediții a Festivalului a pornit de la cea mai recentă ediție a Seratelor „Eminescu, jurnalistul”, o tradiție a UZPR, când Uniunea a relevat anvergura personalității lui Bogdan Petriceicu Hașdeu împreună cu invitați de marcă – publiciști, istorici, profesori universitari, cercetători. Legătura cu geniala sa fiică și cu opera multilaterală a acestei tinere intelectuale supradotate, dispărută prea devreme, a venit firesc. Din rândul celor peste 200 de participanți la ediția Hașdeu a Seratelor a venit îndemnul la încă o manifestare, care să amplifice ecourile culturale prin poezie, muzică și teatru și să reprezinte o reflectare a atenției pe care iluștrii exponenți ai familiei Hașdeu au acordat-o tradițiilor și spiritualității naționale. Cum acestea sunt valori care stau pe frontispiciul UZPR, Festivalul de muzică, dans, teatru și poezie „Iulia Hasdeu” s-a prezentat în fața publicului ca un eveniment de înaltă ținută. Prin însăși componența juriului condus de președintele UZPR, Sorin Stanciu, care a evaluat momentele artistice, s-a ilustrat încărcătura deosebită și intensitatea evenimentului. La selecția participanților au contribuit Crina Bocșan Descusară, Doina Zigulescu, Viorel Popescu, Paul Polidor, Nicolae Vasile, Claudia Motea și Ovidiu Zanfir.
Un element inedit și îmbucurător, mai ales dată fiind apropiata celebrare a Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, au fost momentele susținute de artiști tineri, care au confirmat astfel că tradițiile și elementele de continuitate definesc și astăzi națiunea română, așa cum au făcut-o întotdeauna.
Ca organizație ai cărei membri sunt preocupați de toate componentele vieții sociale, UZPR a marcat, prin Festivalul „Iulia Hasdeu”, întinderea profesională a jurnaliștilor membri ai Uniunii, care își dovedesc nu doar măiestria condeiului și implicarea de fiecare zi în viața cetății, ci și preocuparea perenă pentru valorile naționale, scriind „istoria clipei” și transmițând-o mai departe, spre viitor.
Evenimentul, la care UZPR a fost reprezentată de membri ai conducerii, s-a bucurat de o largă participare a publicului și de o largă reflectare în mass-media. (Ovidiu Zanfir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *