◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Mercedes renunță să mai conteste titlul mondial de Formula 1 câștigat de Verstappen

Mercedes a renunţat să facă apel după deciziile comisarilor FIA, care au considerat că Max Verstappen a câştigat corect titlul mondial la Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi.

Decizia team-ului de la Brackley vine în urma anunţului organismului de conducere al FIA de a efectua o „analiză detaliată” a finalului cursei de la Abu Dhabi. „Am părăsit Abu Dhabi neîncrezători la ceea ce tocmai am asistat. Desigur, face parte din joc să pierzi o cursă, dar este ceva diferit atunci când îţi pierzi încrederea în curse. Împreună cu Lewis, am deliberat cu atenţie cum să răspundem la evenimentele de la finalul sezonului de Formula 1. Am fost întotdeauna ghidaţi de dragostea noastră pentru acest sport şi credem că fiecare competiţie trebuie câştigată pe merit. În cursa de duminică, mulţi au simţit, inclusiv noi, că modul în care s-au desfăşurat lucrurile nu a fost corect. Motivul pentru care am protestat duminică faţă de rezultatul cursei a fost pentru că regulamentele Safety Car au fost aplicate într-un mod nou, care a afectat rezultatul cursei, după ce Lewis a fost în frunte şi pe cale să câştige campionatul mondial. Salutăm decizia FIA de a înfiinţa o comisie care să analizeze în detaliu ceea ce s-a întâmplat la Abu Dhabi şi să îmbunătăţească robusteţea regulilor, guvernanţei şi luării deciziilor în Formula 1. De asemenea, salutăm faptul că au invitat echipele şi piloţii să ia parte. Echipa Mercedes-AMG Petronas va lucra activ cu această comisie pentru a construi o Formula 1 mai bună, pentru fiecare echipă şi fiecare fan care iubeşte acest sport la fel de mult ca noi. Vom face FIA responsabilă pentru acest proces şi ne retragem apelul”, a puntat Mercedes.

Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), reunit la Paris, a susţinut propunerea preşedintelui FIA, Jean Todt, de a efectua o analiză a evenimentelor petrecute la finalul Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi, care au stabilit campionul mondial de Formula 1 în 2021. „Marele Premiu FIA Formula 1 Abu Dhabi 2021 a stârnit un număr mare de reacţii din partea comunităţii F1 şi a sportului cu motor în general, precum şi în public. Responsabilitatea principală a FIA la orice eveniment este să asigure siguranţa tuturor celor implicaţi şi integritatea sportului. Prin urmare, FIA va face tot posibilul pentru ca acest lucru să fie pus în mişcare şi va propune Comisiei de Formula 1 să dea un mandat clar pentru studiu Comitetului Consultativ Sportiv, cu sprijinul piloţilor de Formula 1, astfel încât orice feedback semnificativ şi concluziile identificate să fie prezentate înainte de începutul sezonului 2022”, detaliază FIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *