◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

„Cinci ani am așteptat aceste meciuri” – Naționala de handbal feminin a României participă la Turneul Preolimpic în acest weekend

În perioada 19-21 martie la Podgorica are loc Turneul Preolimpic la care naționala de handbal feminin a României va lua parte. Deși sunt cotate cu ultima șansă, Neagu și compania vor să treacă atât de Norvegia cât și de Muntenegru și să meargă la Tokyo.

Inițial, la turneu ar fi trebuit să evolueze și o reprezentantă a Asiei, în acest caz Kazakhstanul . Dar din cauza restricțiilor generate de pandemie, aceasta a fost repartizată alături de Rusia, Ungaria și Serbia pentru că ar fi ajuns foarte greu la Podgorica.

Când vor juca fetele noastre

Primul meci al „tricolorelor” este programat sâmbătă, 20 martie , de la ora 20:30 , împotriva Norvegiei . Ziua următoare, de la ora 17:00 , România va evolua împotriva Muntenegrului . Norvegia – Muntenegru are loc vineri, în prima zi a turneului.

Meciurile vor fi transmise în direct la Prima TV, dar și Livetext pe Hotnews.ro . De menționat este și că primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice de anul acesta. Așadar, naționala nu este nevoită să câștige amândouă partidele.

„Am așteptat cinci ani aceste meciuri”

Cristina Laslo , componentă a naționalei feminine de handbal a României, s-a arătat entuziasmată de turneu: „Am așteptat aceste meciuri de la precedenta Olimpiadă, la care eu nu am participat. Prezența la JO înseamnă fericire, dorințe și vise împlinite „.

Centrul naționalei a adăugat: „Nu există loc de greșeală, trebuie să ne calificăm pe mâna noastră. Norvegia are un ușor trac cu noi, probabil de când le-am bătut în 2018 ne-au luat frica”.

Tehnicianul naționalei, Adi Vasile , a punctat și el: „Este săptămâna muncii de patru-cinci ani! Dorința este foarte mare să ne calificăm la Tokyo. Pentru mine este un vis să fiu antrenorul naționalei României și să fim la Olimpiadă, este visul pentru care muncim zi de zi, minut de minut. Fetele sunt foarte concentrate, conștiente și pregătite”.

Atât Laslo cât și Adi Vasile au ținut să precizeze că meciul cu Norvegia este cel mai important pentru echipă. Antrenorul naționalei nu a ezitat și a precizat și că România ar fi beneficiat de mulți fani dacă accesul publicului ar fi fost permis. Pe de altă parte, tehnicianul crede că în aceste condiții, Muntenegru are doar un minim avantaj pentru că nu se poate bucura de aportul fanilor.

Lotul României

Portari: Dumanska, Dedu, Hosu

Extreme stânga: Iuganu, Florica

Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer

Centri: Laslo, Buceschi, Pristăvița; Andreea Popa

Interi dreapta: L. Popa

Extreme dreapta: Moisă, Seraficeanu

Pivoți: Pintea, Ostase, Băcăoanu.

m.hotnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *