◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Imperturbabila Simona Halep se califică în semifinale la Cincinnati după o revenire de senzație în sfertul cu Tsurenko. Când și cu cine va juca

Simona Halep (1 WTA) e de neoprit și la Cincinnati. S-a calificat în semifinale după victoria în minimum de seturi reușită în fața ucrainencei Lesia Tsurenko, 29 de ani, 44 WTA, scor 6-4, 6-1, după o oră și 15 minute.

Liderul mondial va juca în semifinale împotriva bielorusei Aryna Sabalenka (34 WTA), sâmbătă, de la ora 23:00, în direct pe TV Digi Sport 2 și liveTEXT pe GSP.ro
Sabalenka a învins-o în sferturi pe Madison Keys (13 WTA), scor 6-3, 6-4. În cealaltă semifinală se întâlnesc Petra Kvitova (6 WTA) și Kiki Bertens (17 WTA).
Este cea de-a opta victorie consecutivă reușită de Halep și, totodată, a patra calificare consecutivă în penultimul act de la Cincinnati. Nu a câștigat turneul niciodată până acum.
Imperturbabil! Așa poate fi catalogat jocul Simonei Halep, care ajunge din nou în careul de ași al unui turneu important. Liderul mondial jonglează necontenit cu întreruperile cauzate de ploaie și probleme fizice care au deranjat-o în ultimele două săptămâni și inventează de fiecare dată reveniri demne de un lider mondial.

Revenire magistrală în setul 1
Simona a revenit pe teren la doar câteva ore după ce o învinsese în sferturi pe Ashleigh Barty, 16 WTA, iar oboseala acumulată în ultimele două săptămâni și-a spus cuvântul în

primul set. Tsurenko a variat bine lungimea mingilor, aspect care a incomodat-o în unele momente pe Simona, care, pe deasupra, a ratat nepermis de multe mingi în primele game-uri ale partidei.

Simona s-a văzut condusă cu 1-4 și 0-40, dar fix de acolo s-a născut o revenire magistrală. Halep a anihilat toate mingile de break și nu a mai pierdut niciun game până la sfâșitul setului.

De neatins în setul secund
Puțin cu puțin, Simona s-a descătușat, a început să lovească mult mai agresiv, dictând ritmul punctelor și scoțând-o pe Tsurenko din zona de confort.

Ascensiunea Simonei s-a consolidat și în setul secund, pe care l-a câștigat cu mult mai multă ușurință. A făcut rapid trei break-uri și a fost de neclintit până la final, impunându-se cu 6-1.

În semifinale, Simona va juca, sâmbătă seara, cu bielorusa Aryna Sabalenka (34 WTA), care a învins-o în sferturi pe Madison Keys (13 WTA), scor 6-3, 6-4.
10 SFERTURI DIN 12
Simona Halep e pe val în WTA. E lider autoritar în clasament, a câștigat titlul la Montreal și are 8 victorii consecutive în circuit. De altfel, jucătoarea noastră mai e posesoarea unui record demn de invidiat: în 2018, a atins faza sferturilor la 10 dintre cele 12 turnee jucate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *