◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Unul din cele mai nebune meciuri din istoria fotbalului : TOPOLA – FCSB 6-6

UNUL DIN CELE MAI NEBUNE MECIURI DIN ISTORIA FOTBALULUI: TOPOLA – FCSB 6-6 după prelungiri, 10-11 după penalty-uri! CU CINE JUCĂM MAI DEPARTE

Startul a fost catastrofal pentru echipa noastră, care s-a văzut condusă cu două goluri în chiar primul sfert de oră de joc!. Încet încet, însă, vedetele Man și Florinel Coman au început să iasă la rampă, FCSB a trecut la control și a a redus din diferență, în vreme ce gazdele au rămas în zece oameni în finalul primei reprize.

Dar suspense-ul și nebunia abia acum au început, pentru că fiecare gol marcat de FCSB era urmat, inevitabil, de unul marcat de gazde. Mai mult: uriașa ambiție și evidenta valoare a fotbaliștilor sârbi a făcut ca fosta Steaua să nu reușească să țină de rezultat nici măcar atunci când au avut doi oameni în plus, în cele două reprizele de prelungiri

Astfel, s-a ajuns la penalty-uri, unde românii păreau a pleca cu a doua șansă. Totuși, FCSB a reușit într-o manieră entuziasmantă să obțină calificarea, grație tânărului și unicului portar din lot, Răzvan Cristian Ducan (19 ani), care s-a transformat din demon în înger. Acesta, precum legendarul Duckadam cu 34 de ani în urmă, a apărat șutul lui Banjac din penalty și i-a dus pe „roș-albaștrii”  antrenorului Bogdan Vintilă (și el fost portar!) în turul 3, unde vor întâlni la București pe Slovan Liberec.

Backa Topola – FCSB 6-6 (Milicevic 10, Duronjic 14, Lukic 51, Tomanovic 90+3, 117, Trumbasevic 105 / Fl. Coman 25, Man 50, 63 pen., Balaz 90+2 aut., 104, Ad. Petre 108)

Backa Topola: Filipovic – Balaz, Antonic, Babic (64 Banjac), Ponjevic – Zec, Tomanovic, Trumbasevic, Milicevic – Duronjic (45+1 Petrovic), Lukic (75 Siladji). Rezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, Petrovic. Antrenor: Zoltan Sabo

Prin urmare … așa ceva chiar nu am mai văzut niciodată. Cursul partidei şi cele 12 goluri din întâlnirea care a consemnat calificarea echipei FCSB în turul 3 preliminar al Europa League a ”aruncat în aer” presa din întreaga Europă. 

Cu lotul devastat literalmente de noul coronavirus și cu doar 14 jucători valizi (dintre care un singur portar), joi seara, în Serbia, echipa patronată de Gigi Becali s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Europa, trecând de o extrem de ambițioasă echipă sârbă, Backa Topola, scor 11-10 după loviturile de departajare, 6-6 la finalul prelungirilor!
Gazdele au avut doi jucători eliminaţi din teren şi au înscris de trei ori în inferioritate şi o dată în dublă inferioritate. 
 
Iată doar câteva din reacţiile apărute în presa internaţională după un meci internațional oficial care a intrat direct în Cartea Recordurilor.    
 
Gazzetta Dello Sport: „La pauză părea un meci liniştit. Backa avea 2-1, dar în minutul 63 scorul era 3-3, iar în minutul 93 FCSB a preluat chiar conducerea după un autogol. Suficient? Nicidecum! Mijlocaşul Şasa Tomanovic a egalat pentru 4-4 în minutul 94. Prelungiri. FCSB a câştigat la penaltiuri, dar scorul 6-6 după prelungiri şi 11-10 după penaltiuri trebuie ţinut minute”.  
 
 Sportske: „Meciul dintre Backa Topola şi FCSB nu va fi uitat pentru mult timp! Sârbii au făcut un meci incredibil în Europa League, cu 12 goluri. FCSB a avut doar trei jucători pe bancă, după ce un focar de coronavirus a apărut la echipă”.   
 
RTV: „La Zenta s-a jucat unul dintre cele mai nebune meciuri din istorie! Backa Topola a fost eliminată după un meci cu 12 goluri şi două cartonaşe roşii”   
 
Telegraf: „12 goluri, două cartonaşe roşii şi un final trist pentru TSC, care a fost eliminată la loviturile de departajare. Jucătorii lui Zoltan Sabo merită felicitaţi după efortul depus”.   B92: „Topola este eliminată din Europa după unul dintre cele mai nebune meciuri din istoria fotbalului! Meciul de la Senta va fi ţinut minte pentru o mare perioadă de timp şi se va vorbi despre el din mai multe motive”   
 
SRF: „Eroii tragici de la Backa Topola! Au marcat de 6 ori, de două ori au egalat în 9 oameni şi au părăsit Europa! Un asemenea meci este rar la nivel european!”
 
Din păcate, în cealaltă partidă, una din fruntașele clasamentului la zi al Ligii I, FC Botoșani, a pierdut acasă meciul cu Shkendija (Macedonia), 0-1 (0-1), prin golul marcat încă în minutul 2 de Besart Ibraimi, fiind astfel eliminată din Europa League.
 
Așadar, în competiția inter-cluburi nr.2 a continentului, am rămas cu două formații, CFR Cluj și FCSB. Ele pot ajunge în play-off-ul Europa League, dacă vor trece în turul 3 preliminar de Djurgardens (CFR), respectiv Slovan Liberec. Meciurile se vor disputa într-o singură manșă, joi, 30 septembrie.

CFR Cluj a fost într-o zodie bună la tragerea la sorți desfășurată vineri, la Nyon.. În cazul în care va trece în deplasare de suedezii de la Djurgardens (ceea ce este foarte probabil), va juca în play-off pe teren propriu cu învingătoarea dintre Kups (Finlanda) și Suduva (Lituania), având astfel drumul deschis către grupele EL.

Și FCSB a avut mare șansă la tragerea la sorți, urmând să întâlnească în play-off, tot pe teren propriu, învingătoarea dintre APOEL (Cipru) și Zrinjski (Bosnia-Herțegovina).  

Mugur Popovici / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *