default-logo

Primul manual de educație gastronomică, nutriție sănătoasă și combatere a risipei alimentare, distribuit gratuit

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a organizat la Palatul Culturii din Iași, împreună cu Asociația Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), evenimentul de lansare a unui manual destinat viitorilor specialiști în gastronomie, dar și oamenilor ce își doresc să își îmbunătățească alimentația și implicit starea de sănătate.

Manualul, de autor dr. Iulia Drăguț, are o componentă dedicată sănătății fizice, dar și celei emoționale, cuprinde elemente esențiale despre lanțurile trofice, dependența de natură și consecințele îndepărtării de aceasta, toate analizate în spiritul principiilor dezvoltării durabile. Materialul relevă faptul că aceste principii se regăsesc în cele mai simple acțiuni și activități de fiecare zi.

Manualul va fi distribuit gratuit în liceele și școlile profesionale în sistem dual cu specific gastronomic. De asemenea, o versiune electronică va fi disponibilă pe site-ul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.„Alimentația este, fără îndoială, un exemplu de activitate esențială legată direct de dezvoltarea durabilă. Indiscutabil, o modalitate sigură de a îmbunătăți sănătatea este adoptarea unei alimentații echilibrate. Aceste două componente ne vor duce mai aproape de un stil de viață sustenabil, o formă de respect față de noi înșine și față de mediul înconjurător. Risipa alimentară este de asemenea un aspect important: peste 6.000 de tone de alimente se aruncă zilnic în România”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, prezent la eveniment.

Conform unui barometru de opinie publică realizat în cadrul proiectului „România Durabilă”, promovarea consumului de alimente sănătoase este pe primul loc în ceea ce privește interesul cetățenilor (92%).

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*