◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Justiția i-a făcut în final dreptate jurnalistului muntenegrean Jovo Martinovic

Curtea de Apel din Muntenegru a casat cazul împotriva proeminentului jurnalist de investigație muntenegrean Jovo Martinovic, care a fost condamnat pe nedrept pentru trafic de droguri într-un caz care a fost criticat de organizațiile media și la nivelul UE.

Curtea de Apel și-a pronunțat verdictul după ce Curtea Supremă din Muntenegru a dispus, în iunie trecut, un al doilea proces pentru Martinovic. „După mai bine de șapte ani de proceduri judiciare și 15 luni de detenție, am fost în cele din urmă declarat nevinovat. A fost o povară teribilă, dar când conștiința ta este curată și știi că ești nevinovat, atunci totul poate fi îndurat”, a spus Martinovic pentru BalkanInsight.

Martinovic a fost arestat în octombrie 2015, într-o operațiune comună a poliției desfășurată cu poliția croată. A petrecut aproape un an și jumătate în arest înainte de a fi eliberat în ianuarie 2017, înaintea procesului. El a fost condamnat în primă instanță, în ianuarie 2019, pentru trafic de droguri și apartenență la o organizație criminală, dar Curtea de Apel a anulat verdictul și a dispus rejudecarea, care s-a încheiat din nou cu o condamnare.

Jurnalistul a insistat întotdeauna că a luat contacte cu presupușii traficanți de droguri doar ca parte a activității sale legitime de reportaj.

Raportul Comisiei Europene de anul trecut despre progresul Muntenegrului spre aderare la blocul comunitar a avertizat că condamnare a jurnalistului  ridica îngrijorări cu privire la capacitatea reporterilor de a-și îndeplini sarcinile profesionale fără teama de repercusiuni legale în țară. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *