◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Art Dubai a pus NFT-urile în prim-plan

Târgul Art Dubai, ajuns la a 15-a ediţie, a reunit în perioada 11 – 13 martie peste 100 de comercianţi de artă locali şi străini şi a dedicat o întreagă aripă artei virtuale, alocând 17 galerii şi platforme pentru vânzarea de NFT-uri, sau obiecte digitale autentificate, relatează AFP.
NFT-urile – jetoane nefungibile – reprezintă certificate de autenticitate şi de proprietate inviolabile, bazate pe tehnologia blockchain, aceeaşi care autentifică tranzacţiile de criptomonede.
Directoarea executivă a Art Dubai, Benedetta Ghione, a explicat decizia de a le scoate în evidenţă prin „interesul şi întrebările pe care le suscită, dar şi prin rolul unic pe care Dubai vrea să-l joace ca hub cripto emergent”.
După semnarea, în decembrie, a unui acord cu Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, autorităţile emirate au anunţat adoptarea unei legi privind activele virtuale şi crearea unei autorităţi de reglementare a criptoactivelor. Această etapă „consolidează poziţia Emiratelor Arabe în acest sector şi vizează să asigure transparenţa şi securitatea pentru investitori”, a comentat pe Twitter conducătorul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum.
Galeriile NFT, pe de altă parte, îl văd ca un semnal pozitiv pentru afaceri, deţinătorii de criptomonede fiind din ce în ce mai interesaţi de arta digitală ca modalitate de investiţie.
De pildă, o lucrare semnată de Vesa, un finlandez stabilit în Dubai, printre cei mai bine cotaţi artişti prezenţi la târg, care combină pictura şi fotografiile procesate pe calculator, este propusă pentru 50 de Ethereum (o criptomonedă), echivalentul a aproximativ 120.000 de euro, la cursul actual.
Boom-ul NFT-urilor la nivel mondial, ilustrat prin vânzarea record de anul trecut a operei artistului american Beeple, cu peste 68 de milioane de dolari, a încurajat, de asemenea, galeria Emergeast să se orienteze către arta digitală. Prima platformă online din Orientul Mijlociu, creată în 2014, Emergeance vede astăzi în NFT-uri o oportunitate pentru artiştii din regiune „de a-şi lărgi audienţa, de a ajunge la colecţionari şi non-colecţionari de artă”, a explicat cofondatoarea Nikki Meftah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *