default-logo

A murit Radu Călin Cristea, fost membru CNA şi jurnalist. Avea 65 de ani

Radu Călin Cristea, fost membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului şi jurnalist, a murit la vârsta de 65 de ani, anunţă CNA într-un comunicat. S-a stins din viaţă Radu Călin Cristea, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului şi fost jurnalist la Radio Europa Liberă.

„Consiliul Naţional al Audiovizualului deplânge dispariţia celui care a fost Radu Călin Cristea, personalitate marcantă a vieţii culturale din România şi membru CNA începând cu anul 2013.
 
 
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului sunt alături de familia îndurerată şi transmit sincere condoleanţe.”
 
Radu Călin Cristea a fost jurnalist, scriitor, director general interimar al TVR (iunie 2012 – iulie 2012) şi membru titular în CNA între 2013 şi 2020. A fost corespondent la Radio Europa Liberă între anii 1990 şi 1995, iar apoi s-a mutat la biroul staţiei din Praga, unde a fost editor-realizator până în 2003. În perioada 2008 – 2009 a fost director al Muzeului Naţional al Literaturii Române.
 
Radu Călin Cristea a fost membru al Uniunii Scriitorilor, decorat cu Crucea Casei Regale a României. A obţinut Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor (1984) şi Marele Premiu „George Călinescu” (1985).
 
 
 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*