default-logo

Patricia Țig poate intra în istoria tenisului. Lacrimi de fericire și salt impresionant în clasamentul WTA

Patricia Țig trăiește o poveste superbă, chiar la București. Aflată pentru prima oară pe tabloul unui turneu WTA după 19 luni de absență, după ce a născut, jucătoarea de 24 de ani a început să plângă după calificarea în finala de la BRD Bucharest Open.

”Pati” este la un singur meci de o performanță istorică. Românca poate deveni prima jucătoare fără clasament care câștigă un turneu WTA. Cea mai slabă clasată sportivă care pusese mâna pe un trofeu este Angelique Widjala la Bali 2001, atunci când se afla pe locul 579.

Lacrimile de la finalul meciului cu Laura Siegemund (6-3, 6-1) vin firesc, ținând cont că ea a urcat pe locul 264 WTA. Până în ultimul act, ea a fost nevoită să joace 7 meciuri, fiind venită din calificări.

Victorii mari pentru Patricia Țig, la BRD Bucharest Open

Pe parcurs, ea a bătut-o pe Anastasija Sevastova (11 WTA), dar și pe Krstyna Pliskova (92 WTA). Emoțiile au copleșit-o pe româncă, la interviul acordat pe teren.

”Sunt puțin amețită. Mulțumesc mult pentru susținere. Mă simt foarte bucuroasă, nu prea am cuvinte. Sper să joc cât pot de bine în finală, indiferent de adversară”, a spus Țig.

În finala de la BRD Bucharest Open, Patricia Țig se va duela cu învingătoarea dintre Di Giuseppe și Rybakina.

digisport.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*