default-logo

Ion Ţiriac, explozie de nervi: ”Aceşti oameni ar trebui condamnaţi la închisoare pe viaţă!” Ce l-a scos din sărite

Ion Ţiriac a răbufnit în termeni duri după ce Federaţia Internaţională de Tenis a schimbat formatul Cupei Davis, competiţie înfiinţată în anul 1900.

Până acum, Cupa Davis se desfăşura în patru etape, în week-end, distribuite pe parcursul unui an calendaristic. Formatul data din 1900, când a fost înfiinţată competiţia, dar ITF a considerat că este depăşit şi în august 2018 a lansat reforma competiţiei. A

Acum, meciurile din Cupa Davis se vor disputa într-o singură săptămână, în cadrul unui turneu la care vor participa 18 echipe şi care se va desfăşura în perioada 18-24 noiembrie, la Madrid. Câştigătorii celor şase grupe de câte trei echipe şi cele mai bune două locuri secunde vor merge în sferturile de finală.
Schimbările l-au scos din sărite pe Ion Ţiriac, cel care a jucat în trei finale de Cupă Davis: (1969, 1971 şi 1972). Omul de afaceri susţine că membrii ITF care au votat aceaste schimbări ar trebui să nu scape nepedepsiţi, deoarece au stricat o tradiţie veche de aproape 120 de ani:

”Ar trebui condamnaţi la închisoare pe viaţă. Nu poţi să te uiţi la ce fac cu Cupa Davis. Strică 120 de ani de tradiţie, doar pentru bani. Ce legătură are asta cu sportul? Este cel mai ridicol lucru pe care l-am trăit vreodată. Aceşti oameni sunt bolnavi la cap. Nu au lovit niciodată vreo minge de tenis şi nu ascultă pe nimeni”, a declarat Ion Ţiriac pentru tennismagazin.de.

telekomsport.ro

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*