default-logo

DOSARELE pentru Premiul ANIVERSAREA CĂSĂTORIEI 25, 50 și 75 de ANI

Din 4 februarie 2019, DOSARELE pentru Premiul ANIVERSAREA CĂSĂTORIEI 25, 50 și 75 de ANI se vor depune la punctul de lucru al CSMB din Dr. Taberei

Începând cu data de luni, 4 februarie 2019, DOSARELE pentru Premiul ANIVERSAREA CĂSĂTORIEI 25, 50 și 75 de ANI se vor depune la punctul de lucru situat la adresa: Bd. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6, București (Program: luni – joi, între orele 9:00 – 15:00). Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația RATB ”Drumețul”)

DOSARUL trebuie  să conțină următoarele documente:

– cerere tip;

– copii conforme cu originalul ale cărților de identitate;

– copie conforma cu originalul a certificatului de căsătorie;

– extras de cont din care să reiasă IBAN-ul și titularul contului.

Reamintim faptul că Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, oferă, începând cu data de 1 iulie 2018, o Diplomă de Onoare și plata unui premiu în bani familiilor care aniversează împlinirea a  25 ani (1.000 lei), 50 ani (1.500 lei), respectiv 75 de ani de căsătorie (3.000 lei).  Prin acest proiect, Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, susține valorile și echilibrul socio-economic al  familiei, prin măsuri punctuale de sprijin financiar și își propune să conştientizeze bucureștenii cu privire la  importanţa stabilităţii în căsnicie.

De semnalat și faptul că, de la demararea acestui proiect și până în prezent, au fost depuse în total 1715 dosare, dintre care numai în acest an, 197, adică tot atâtea cupluri care au aniversat 25 și 50 ani de căsătorie s-au bucurat și au beneficiat de diploma de onoare și de premiul în bani.

Pentru acordarea diplomei de onoare și a premiului, cuplurile trebuie să îndeplinească urmatoarele condiții cumulativ:

–  Cuplul aniversează 25, 50 sau 75 de ani de căsătorie neîntreruptă;

– Cel puțin unul din soți are domiciliul sau reședința în Municipiul București de minimum 5 ani;

– Ambii soți sunt în viață la momentul depunerii solicitării;

– Cel puțin unul din soți are vârsta de peste 50 de ani;

Termenul de soluționare al dosarelor este de 30 de zile de la data depunerii și tot acesta este și termenul de acordare al diplomei și premiului.

Informații suplimentare cu privire la Premiul și Diploma de Onoare se pot obține și la numerele de telefon: 0755 061 878 / 0755 061 876 / 0755 061 874.

E-mail: aniversareacasatorieicsmb@gmail.com

Totodată, Primăria Capitalei, prin CSMB derulează în prezent alte câteva proiecte de mare succes:

– ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia”, proiect ce vine în sprijinul pensionarilor bucureșteni cu venituri reduse și care prevede acordarea unui sprijin financiar privind decontarea unei perechi de ochelari de vedere, în valoare de maximum 250 lei/net, pensionarilor domiciliați în Municipiul București care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie;

–  „Vieți Centenare” – toți seniorii bucureșteni care au împlinit vârsta de 100 de ani sau mai mult, cu domiciliul stabil în București, vor primi din partea Primăriei Capitalei, prin CSMB, suma de  5.000 de lei, alături de o plachetă onorifică – „un omagiu adus vieții și contribuției avute în dezvoltarea societății”.

– „Învățătorii seniori – Sărbătoriți în an centenar” – cel mai nou proiect al Primăriei Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București ISMB, prin care, cadrele didactice în exercițiu, din învățământul primar bucureștean care au împlinit cel puțin 40 de ani de activitate pedagogică și au domiciliul sau reședința în Municipiul București de cel puțin 5 ani, vor primi fiecare, din partea Primăriei Capitalei, o plachetă onorifică și suma de 1.000 de lei net.

Oana GEORGESCU, Centrul pentru Seniori al MunicipiuluI București

E-mail:  oana.georgescu@cs-mb.ro / oanageorgescu2017@gmail.com

Web:     www.cs-mb.ro

http://www.cs-mb.ro/aniversare-casatorie

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*