default-logo

FESTIVALUL  PĂDURENILOR

La sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă 24 august și duminică 25 august 2019, în localitatea hunedoreană Poienița Voinii , are loc Festivalul Pădurenilor ”Drăgan Muntean”. Manifestarea, de care se bucură nu doar oamenii locului ci și numeroșii turiști, români și străini, care vizitează mirificul Ținut al Pădurenilor, este dedicată regretatului doinitor, de la moartea căruia au trecut 17 ani.

     Festivalul, ajuns anul acesta la a XXXIX-a ediție, are înscrise în program mai multe manifestări, dintre care am reținut: Nedeea Pădurenească, amplul spectacol folcloric de pe Dealul Cornetului și nu în ultimul rând focul de tabără și jocul de artificii. Pe tot parcursul celor două zile participanții pot să viziteze Casa Memorială ”Drăgan Muntean”.
    Cei mai importanți interpreți vocali de muzică populară care vor urca pe scenă sunt Adrian Stanca, Vasile Conea, Alexandru Pugna, Nicu Novac și Bogdan Toma.
    Acompaniază Formația condusă de Doru Țăranu și Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist ”Drăgan Muntean” dirijată de George Cîlțea.
                                              Ioan Vasiu / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*