default-logo

Prezentarea cărții: „Mistuire pentru dăinuire – Radu Macovei (1943-2020)”

Marți, 21 septembrie, ora 16.00, la Muzeul Eparhial,

  În data de  21 septembrie 2021, la ora 16.00, la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos din Galați, va fi prezentată cititorilor cartea „Mistuire pentru dăinuire – Radu Macovei (1943-2020). Cultură, comunicare, apostolat„.

    Volumul a apărut la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu binecuvântare arhierească  și este un proiect al Filialei Galați a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, în coparteneriat cu Muzeul Eparhial și Arhiepiscopia Dunării de Jos. Cartea, coordonată de Maria Stanciu, adună între paginile sale aspecte mai puțin cunoscute din viața ziaristului Radu Macovei, ctitorul primului cotidian din România postdecembristă, „un apostol al culturii și presei de la Dunărea de Jos”, cum l-a numit Înalt prea sfințitul Părinte Casian al Dunării de Jos.

     Demersul editorial este un gest de recunoștință adus regretatului Radu Macovei, la un an de la adormirea în Domnul, în 24 septembrie 2020. Sunt așteptați coautorii și prietenii ziaristului Radu Macovei și ai cuvântului scris.

     În același cadru, va avea loc și premierea câștigătorilor concursului de eseuri „România frumoasă”, ediția a IV-a, prilej cu care – în premieră -va fi acordat Marele Premiu pentru reportaj „Radu Macovei”.

 

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România,

Filiala Galați

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.