default-logo

Moment istoric. Papa Francisc, declarație revoluționară: Parteneriat civil pentru persoanele de același fel. „Sunt copiii Domnului și au dreptul la familie”

Papa Francisc a anunțat că susține parteneriatul civil între persoanele de același sex, contrar poziției oficiale a Vaticanului. Predecesorii săi nu au fost de acord cu acest parteneriat, transmite Agentia Catolica de Stiri (Catholic News Agency) care citează un documentar difuzat pentru prima oară miercuri, la Roma.

„Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a menționat Papa Francisc în acest documentar.

Papa a spus apoi, clar, că se refera la implementarea prin lege a parteneriatului civil: „Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. In acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat in susținerea unor astfel de legi”.

Papa a discutat despre parteneriatul civil in documentarul „Francesco”, care a avut premiera in 21 octombrie, ca parte a Festivalului de Film de la Roma. Documentarul prezintă abordarea Papei in legătură cu mai multe probleme sociale importante – in vorbele Suveranului Pontif, problemele „celor care se află la periferiile existențiale” – migrați, refugiați, săraci, dar si probleme precum rolul femeilor in societate, dar si atitudinea catolicilor asupra celor care se identifică ca membri ai comunității LGBT.

Apelul direct al papei pentru legile uniunii civile reprezintă o schimbare din perspectiva predecesorilor săi si din propriile poziții mai circumspecte asupra uniunilor civile din trecut.

In 2010, in timp ce era arhiepiscop de Buenos Aires, Papa Francisc s-a opus eforturilor de legalizare a căsătoriei intre persoane de același sex.

Biroul de presa al Vaticanului nu a răspuns la întrebările CNA cu privire la remarcile papei din film.

fabricatinromania.info

Despre autor

Articole asemănătoare

  1. Anonim Reply

    Astia nu sunt copii lui Dumnezeu, ei sunt copii lui satana, ei lui satana se inchina. Dumnezeu a lasat casatoria dintre o femeie, si un barbat, nicidecum spurcaciunea pamantului ( homosexuali..).

  2. Anonim Reply

    Astia nu sunt copii lui Dumnezeu, ei sunt copii lui satana, ei lui satana se inchina. Dumnezeu a lasat casatoria dintre o femeie, si un barbat, nicidecum spurcaciunea pamantului ( homosexuali..). Acest asa numit papa ii pregateste venirea lui antihrist!

Lasă un răspuns

*