default-logo

Gala Premiilor Academiei Europene de Film, fără public

Cea de-a 34-a ediţie a Galei Premiilor Academiei Europene de Film (EFA) va avea loc pe 11 decembrie, la Berlin, în prezenţa unui public limitat la nominalizaţi şi laureaţii distincţiilor.

Din cauza creşterii numărului de contaminări cu SARS-CoV-2 în Europa, organizatorii ceremoniei au decis ca evenimentul să aibă loc cu prezenţă fizică, dar fără public format din membri ai Academiei, parteneri şi invitaţi din industrie şi media, relatează screendaily.com.

„Decizia confirmă situaţia agravată din cauza pandemiei de Covid-19 în tot mai multe ţări europene şi în Germania. Pandemia va afecta toate evenimentele care au de regulă loc în weekendul de decernare a premiilor”, a transmis EFA. „Acest lucru este spre regretul nostru și ne dăm seama că trebuie să fie o mare dezamăgire pentru mulți din Europa. Și, de asemenea, suntem foarte dezamăgiți. Dar, confruntați cu responsabilitatea pentru un astfel de eveniment, nu vedem altă alegere. Riscul ar fi pur și simplu prea mare. Vom continua să depunem toate eforturile pentru a face din acest eveniment unul special”, declară Matthijs Wouter Knol, CEO şi director al Academiei.

În prezent, câştigătorii sunt votaţi online de cei peste 4.100 de membri ai Academiei.

Producţia „Quo Vadis, Aida?”, cu participare românească, şi regizorul Radu Jude se află între nominalizaţii ediţiei a 34-a a premiilor EFA 2021.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.