default-logo

23 aprilie Ziua Sfântului Mucenic Gheorghe

Sfântul Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai iubiți sfinți din calendarul ortodox și este prăznuit în fiecare an pe data de 23 aprilie. Sfântul Gheorghe apare în iconografie călare pe un cal și străpungând cu sulița un balaur. Este vorba despre o legendă în care Sf. Gheorghe salvează cetatea Silena din provincia Libiei, terorizată de un balaur.

Ce nu trebuie să faci pe 23 aprilie

În această zi de 23 aprilie, bărbații nu trebuie să uite să pregătească ogorul de vară. Aceștia trebuie să gătească porțile caselor cât și casele pentru sosirea vremii.

Aceștia bun ramuri înverzite sau crenguțe cu flori care au apărut deja în luna aprilie. Ramurile verzi se pun și la mormintele neamurilor.

Este necesar să nu uiți să hrănești animalele, având în vedere că de Sfântul Gheorghe este și ziua necuvântătoarelor.

Ramurile verzi trebuie puse și în grajduri iar pasările de curte nu trebuie hrănite cu grăunțe, ci doar cu ierburi și alte plante verzi.

Cei de la oraș trebuie să hrănească măcar un animal pentru a avea parte de noroc în toate.

Sfântul Gheorghe 2020. Ce nu ai voie să faci astăzi, 23 aprilie. Este mare păcat în zi importantă de sărbătoare

Spălatul este interzis

În această zi este interzis să speli sau să calci haine. Cei care doresc să meargă la biserică trebuie să își pregătească hainele cu o zi înainte.

Legenda spune că cei care spală haine în această zi, vor plânge tot restul anului iar apa folosită pentru haine se va transforma în șiroaie de lacrimi.

Există anumite zone din România, unde, în ziua de 23 aprilie, bărbații nu au voie să iasă din casă cu capul descoperit.

Dacă totuși riscă să iasă așa în sat, acei bărbați vor fi prinși de spirite malefice, vor fi fermecați și transformați în cai.
 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*