◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Cel mai sigur oraș din România. E în top și la nivel mondial, 90% din el se vede pe camere

O platformă de specialitate, care adună informații despre orașele din toată lumea, a făcut un top al celor mai sigure orașe din lume. Un oraș din România se regăsește în top, pe locul 14. Care este orașul din țara noastră care este supravegheat de camere de vederi în proporție de 90%.

Un oraș din România, pe locul 14 într-un top al celor mai sigure orașe din lume. Ce oraș din țara noastră se află pe locul 230

S-a aflat care este cel mai sigur oraș din România, potrivit unui top întocmit de un site de specialitate, care deține informații despre marile orașe ale lumii.

Astfel, Cluj Napoca este cel mai sigur oraș din țară, iar la nivel mondial ocupă locul 14. Asta arată datele unei platforme de specialitate care adună informații despre cele mai importante orașe din lume.

Clujul își merită locul în top

Clujul își merită locul în top, întrucât autoritățile au facut investiții majore în infrastructura orașului. Însă progresul aduce și neplaceri. Astfel, în ultimii ani, Clujul a devenit si unul dintre cele mai aglomerate orașe ale României.

Orașul din Transilvania a obținut locul 14 în clasamentul celor mai sigure orașe din lume, conform datelor “Numbeo”, una dintre cele mai mari platforme care deține informații despre calitatea vieții, precum și rata criminalității din cele mai importante orașe ale mapamondului.

Clujul, mai sigur ca Luxemburg

Rata de siguranță din Cluj-Napoca este de 79,21, cu mult peste multe orașe din Europa, cum ar fi Praga, Valencia ori Luxemburg. Clujul a ajuns aici pentru că în ultimii ani s-au făcut investiții de milioane de euro în infrastructură, precum și sisteme de supraveghere.

”Pe aceste camere putem monitoriza în timp real cele mai importante zone ale orașului, cum ar fi intersecția străzilor Bucureșți cu Paris sau Piața Unirii”, spune Mirela Peer, dispecer, potrivit stirileprotv.ro.

Clujul, supravegheat video în proporție de 90%

De asemenea, aproximativ 90 la sută dintre principale zone ale orașului Cluj Napoca sunt monitorizate cu ajutorul camerelor de supraveghere.

“Sunt în acest moment peste 400 de camere instalate și funcționale iar în perioada următoare urmează să mai instalăm alte 300 de camere”, Dan Tarcean, viceprimar Cluj Napoca.

Criminalitatea, în scădere în Cluj

În 2020, conform datelor Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, criminalitatea sesizată a înregistrat o scădere de 16 procente, comparativ cu anul precedent.

“Nu îmi e frică să merg pe stradă, nici ziua, nici noaptea. Este un oraș civilizat, sigur, oamenii sunt normali, nu am auzit de niciun fel de probleme”, a declarat o clujeancă.

“Nu știu să fi avut parte sau să fi asistat la scene de violență”, a completat un bărbat.

Cele mai sigure orașe din lume:

1. Doha, Qatar
2. Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
3. Taipei, Taiwan
….
14. Cluj-Napoca, România

30. Timișoara, România

42. Valencia, Spania

48. Brașov, România

67. Bucureșți, România

77. Stuttgart, Germania

82. Iași, România

230. Craiova, România

 

impact.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *