◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

„Jurnalistică și cultură națională la Vaslui”. Dumitru V. Marin și exemplul personal în presă

La 28 aprilie are loc un eveniment de excepție, sub egida UZPR și a Grupului de presă CVINTET TE-RA, din Vaslui – Simpozionul Național „Jurnalistică și cultură națională la Vaslui”, prilejuit de împlinirea a 80 de ani de viață și 64 de ani de activitate în presă a binecunoscutei personalități a jurnalismului din România Dumitru V. Marin.

Om de presă și de cultură binecunoscut local și național, personalitate care a adunat sute de volume, nenumărate aprecieri, premii și diplome și, mai ales, a acumulat o prestigioasă activitate în mass-media, Dumitru V. Marin anunță, la cele opt decenii de viață-model, că „nu este un om bogat, dar este departe de a fi un om sărac”. Ca orice jurnalist care se respectă, pune vocația în fața averii pământești, cea alcătuită din bunuri…

Dumitru V. Marin și-a câștigat un binemeritat renume printre profesioniștii media, ca și în mediul academic și cultural, date fiind merite incontestabile care derivă dintr-o acumulare profesională greu de egalat – a scris 52 de cărți, a reunit în fața televizorului peste 500.000 de telespectatori, a publicat mii de articole, în sute de publicații, a realizat mii de interviuri care pot fi o adevărată școală de presă, a muncit enorm, a activat intens, a contat, și-a pus amprenta pe o generație și pe un domeniu de utilitate publică. 

Membru de calibru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Dumitru V. Marin propune, prin Simpozionul dedicat presei cu care își marchează frumoasa aniversare, și mai ales prin exemplul personal, un recurs la trecutul fastuos al presei românești și un apel la continuarea dedicării generațiilor actuale și viitoare scopului înalt al informării publicului. 

Roxana Istudor  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *