◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Europenii nu-și cunosc drepturile transfrontaliere la asistență sanitară

După zece ani cu directiva de sănătate transfrontalieră, aproape nimeni din UE nu își cunoaște drepturile de a fi tratat într-o altă țară a blocului comunitar, relevă o nouă evaluare a directivei Comisiei Europene.
Poate locuiți într-o zonă de graniță și spitalul țării vecine este mai aproape decât unul din propria țară. Sau poate că țara dumneavoastră nu are tratamentul specializat de care aveți nevoie. Puteți merge într-un loc specializat în altă parte, notează EURACTIV.
Cunoașterea drepturilor este bună, dar există o mulțime de probleme în a face ca conceptul să funcționeze fără probleme.
Directiva care reglementează aceste norme a fost evaluată de către Comisie în al zecelea an. Potrivit evaluării, directive a făcut multe lucruri bune și a stimulat accesul la tratamente, dar „potențialul de îmbunătățire a accesului la asistența medicală transfrontalieră continuă să fie îngreunat de unele problem. Acestea includ, în special nivelul scăzut de conștientizare cu privire la drepturile pacienților la asistență medicală transfrontalieră, informații inadecvate ale pacientului, sarcini administrative disproporționate și incertitudine cu privire la costurile asistenței medicale în străinătate și rambursare”, se arată în document.
Evaluarea pune aceste probleme pe seama implementării inegale a directivei de către țările UE, a procedurilor administrative greoaie și a informațiilor prea complexe despre cele mai bune opțiuni de asistență medicală transfrontalieră disponibile. „Vom lua acum măsuri pentru a aborda provocările rămase și pentru a ne asigura că toți pacienții își pot folosi pe deplin drepturile de asistență medicală conform legislației UE. Asigurarea unei cooperări europene puternice în domeniul asistenței medicale transfrontaliere este o parte importantă a muncii noastre de a construi o Uniune Europeană a Sănătății puternice pentru toți pacienții”, promite Comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *