◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Pentagonul este „hotărât să înţeleagă originea OZN-urilor”

Doi oficiali de rang înalt ai serviciilor de informaţii militare din SUA au declarat că Pentagonul este hotărât să determine originile a ceea ce numeşte „fenomene aeriene neidentificate” – denumite în mod obişnuit OZN-uri – dar au recunoscut că multe sunt dincolo de capacitatea guvernului de a explica, relatează Reuters.
Cei doi oficiali, Ronald Moultrie şi Scott Bray, s-au prezentat în faţa unei subcomisii de informaţii a Camerei Reprezentanţilor pentru prima audiere publică a Congresului SUA pe această temă într-o jumătate de secol. Audierea a aut loc la 11 luni după ce un raport guvernamental a documentat peste 140 de cazuri de fenomene aeriene neidentificate (unidentified aerial phenomena – UAP), pe care piloţii militari americani le-au observat din 2004.
Bray, director adjunct al informaţiilor navale, a declarat că numărul UAP-urilor catalogate oficial de un grup operativ nou format al Pentagonului a crescut la 400 de cazuri.
Ambii oficiali şi-au ales cu atenţie cuvintele în descrierea activităţii grupului de lucru, inclusiv chestiunea posibilelor origini extraterestre, pe care Bray a spus că analiştii din apărare şi informaţii nu au exclus-o: „Nu avem niciun material, nu am detectat emanaţii în cadrul grupului operativ UAP care ar sugera că este ceva de origine neterestră”.
Raportul din 2021, o „evaluare preliminară” de nouă pagini realizată de Biroul Directorului de Informaţii Naţionale şi un grup operativ condus de Marină, afirmă că 80% dintre cazurile UAP pe care le-a examinat au fost înregistrate pe mai multe instrumente.
Ambii oficiali au promis că Pentagonul va urmări dovezile oriunde ar conduce şi au precizat că interesul principal este abordarea posibilelor ameninţări la securitatea naţională.
Bray a prezentat două clipuri video UAP. Unul a arătat obiecte intermitente în formă de triunghi pe cer, ulterior determinate a fi artefacte vizuale ale luminii care trece prin ochelari de vedere pe timp de noapte. Celălalt arăta un obiect strălucitor, sferic, trecând pe lângă fereastra cabinei unui avion militar – o observaţie despre pe care Bray a spus că a rămas inexplicabilă.
Raportul din 2021 a inclus câteva UAP-uri dezvăluite în videoclipul Pentagonului lansat anterior, cu obiecte enigmatice care prezintă viteză şi manevrabilitate care depăşesc tehnologia aviaţiei cunoscute şi nu au mijloace vizibile de propulsie sau suprafeţe de control al zborului.
Moultrie şi Bray au spus că Pentagonul este hotărât să elimine stigmatul asociat de mult timp cu astfel de observaţii, încurajând piloţii să se prezinte dacă observă astfel de fenomene.
Preşedintele subcomitetului, Andre Carson, a subliniat importanţa luării în serios a UAP-urilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *