◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Monica Niculescu câștigă turneul de la Ilkley și primește un cadou neașteptat

Monica Niculescu a învins-o cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3 pe Timea Babos (nr. 139 WTA) în finala turneului ITF desfășurat la Ilkley (Marea Britanie), iar organizatorii de la Wimbledon au recompensat-o cu un wild-card pe tabloul principal al competiției de Grand Slam.

Românca în vârstă de 31 de ani, aflată pe locul 142 WTA, a început bine partida, reușind două break-uri, iar apoi și-a menținut avansul. Ea s-a impus cu 6-2 în primul set, după 38 de minute.

În manșa a doua, Niculescu și Babos și-au pierdut serviciul de două ori, însă echilibrul pe tabela de scor a rămas până la 4-4. Unguroaica de 26 de ani a câștigat următoarele ghemuri și a egalat situația în meci.

Setul decisiv a început cu 3 break-uri consecutive, dar Monica Niculescu și-a recăpătat determinarea din prima rundă și a încheiat partida cu 6-3. Românca reușeste astfel să triumfe în primul său turneu pe iarbă din carieră, o competiție cu premii totale de 100.000 de dolari.

Ea a primit un cec în valoare de 15.200 de dolari și 140 de puncte la turneul ITF de la Ilkley, care au propulsat-o până pe locul 113 în topul WTA publicat astăzi 24 iunie. Însă, după terminarea finalei, românca a primit o altă veste minunată: a primit o invitație pe tabloul principal de 128 de jucătoare de la Wimbledon (ca o recompensă pentru trofeul cucerit), Grand Slam-ul care va începe pe 1 iulie, cu meciurile din primul tur.

Știrea a fost confirmată de site-ul oficial al turneului de la Londra, iar Monica a fost în culmea fericirii.”Sunt pentru prima dată la Ilkley şi am reuşit să câştig, iar asta vine după o perioadă dificilă pentru mine, nu am putut să joc la Roland Garros din cauza accidentărilor. Nu-mi vine să cred, am aflat şi că am primit un wild-card la Wimbledon, deci chiar mai bine!”

Pe tabloul principal de la Wimbledon sunt acceptate direct înacest an Simona Halep (nr. 7 WTA), Mihaela Buzărnescu (nr. 47 WTA) și Sorana Cîrstea (nr. 76 WTA), însă alte tenismene din România vor fi prezente în calificări.

George Titus Albulescu / UZPR 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *