◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Șase românce în calificări la Wimbledon 2019. Cum arată tragerea la sorți

Irina Begu, Ana Bogdan, Gabriela Ruse, Irina Bara, Alexandra Cadanțu și Patricia Țig sunt tenismenele din România care vor fi prezente pe tabloul calificărilor de la Wimbledon 2019.

La Londra, a avut loc tragerea la sorți pentru calificările feminine, unde vor evolua numai puțin de 128 de jucătoare. Meciurile vor începe pe terenurile de la ”All England Lawn Tennis and Croquetr Club” pe 25 iunie.

Iată programul româncelor din prima zi:

Irina Begu (nr.114 WTA, favorită nr.10) – Lu Jia-Jing (China, nr.202)

Irina vine după 3 înfrângeri consecutive, dar în ultima perioadă a reușit să avanseze în turul al 3-lea la Roland Garros și Roma. Anul trecut la Wimbledon a pierdut în prima rundă, acumulând doar 10 puncte.

Ana Bogdan (nr.134 WTA, favorită nr. 24) – Ylena In-Albon (Elveția, nr.188 WTA)

Ana nu a jucat niciun meci pe iarbă în acest sezon, iar ultima sa apariție într-un turneu WTA a fost la Roland Garros, unde a fost eliminată în turul al 2-lea. În 2018, pe gazonul englezesc a fost învinsă în primul tur, câștigând 10 puncte.

Gabriela Ruse (nr. 177 WTA) – Sesil Karatancheva (Bulgaria, nr. 206)

Gabriela a reușit recent performanța carierei prin calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Nottingham, unde a pierdut la mare luptă confruntarea cu Caroline Garcia (Franșa, nr. 23 WTA). Aici, românca a obținut 4 victorii consecutive.

La Wimbledon 2018, Ruse a intrat pe tabloul principal, după 3 succese în calificări, iar în primul tur s-a înclinat după o dispută echilibrată în fața polonezei Agnieszka Radwanka. Gabriela are 40 de puncte de apărat.

Irina Bara (nr.179 WTA) – Allie Kiick (SUA, nr. 127 WTA)

Irina a fost eliminată în primul tur al calificărilor de la Mallorca, turneu pe iarbă, de Varvara Lepchenko (SUA, nr. 123 WTA). Anul trecut la Wimbledon, românca a ajuns în runda secundă, primind 20 de puncte.

Alexandra Cadanțu (nr. 205 WTA) – Caroline Dolehide (SUA, nr. 268 WTA)

Alexandra vine după un turneu ITF bun desfășurat la Stare Splavy (Cehia), unde a obținut 3 victorii și s-a calificat în semifinale, unde a pierdut partida cu Denisa Allertova (Cehia, nr. 309 WTA).

Anul trecut pe iarba londoneză, românca a fost învinsă în primul tur al calificărilor de Gabriela Ruse, acumulând doar 2 puncte.

Patricia Țig (fără clasament WTA în prezent) – Paula Badosa (Spania, nr. 126 WTA)

Patricia a intrat pe tabloul calificărilor datorită locului nr. 157 WTA protejat, ea lipsind din circuit după ce a devenit mamă.

Românca a revenit în această primăvară pe terenurile de tenis și a reușit să câștige 2 turnee ITF 15K la Cancun (Mexic). Ultima apariție la Wimbledon a Patriciei a fost la ediția din 2017, când a pierdut în primul tur al calificărilor.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *