default-logo

DESCOPERIRE ISTORICĂ făcută de scafandrii militari în timpul unor antrenamente la mare adâncime în Marea Neagră

Navele și subunitățile de scafandri ale Divizionului 175 Nave Scafandri din cadrul Forțelor Navale Române au executat între 16 și 19 iulie un exercițiu complex de antrenament pe mare.

„Pe timpul celor patru zile s-au desfășurat mai multe exerciții si activități reale, iar dintre care cele mai importante au fost: cercetarea unui număr de 10 scafandri pentru adâncimea maximă de 40 metri, reatestarea scafandrilor de mare adâncime pentru scufundări la adâncimi de peste 60 metri, căutarea de mine prin scanare și identificarea posibilelor ținte cu scafandri EOD, exerciții complexe de pătrundere pe sub apă la nave, executate de către scafandri de luptă de incursiune și exerciții de căutare și neutralizare a minelor de pe corpul navelor”, se arată într-o postare pe Facebook a Forţelor Navale Române.
Pe 18 iulie, navele au fost vizitate de un ciclon care a traversat Marea Neagră de la vest la est, căruia marinarii scafandri i-au făcut față cu succes, precizează sursa citată.

În ultima zi, scafandrii de mare adâncime au descoperit epava unei nave scufundată în Al Doilea Război Mondial, într-un baraj de mine.

b1.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.